ГоловнаКоментаріТеплоенергетикаУкраїну душать газові зашморги

Україну душать газові зашморги

Ключовим завданням України у цьому році є забезпечення своєї енергетичної свободи, яка, по суті, дасть їй і політичну свободу, тому посадовці активно налаштовані на реалізацію запланованих раніше енергетичних проектів.

Без енергетичної незалежності Україні буде дуже складно боротися із політичними викликами.  Про це в інтерв’ю «Голосу Америки» заявив голова Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України Владислав Каськів, який зараз перебуває у США.

«Ключовим завданням у цьому році залишається енергетична свобода України, яка по суті дає їй і політичну свободу», – пояснив суть своєї місії Владислав Каськів.

Він заявив, що Україна продовжує роботу над створенням LNG-терміналу на території України.

«Завдяки партнерству зі США ми розглядаємо можливість доставки морської платформи з прийому зрідженого газу. Це вже готовий завод, який приєднується до газотранспортної системи України і технічно дозволяє вже до кінця наступного року отримувати альтернативний газ», – розповів посадовець.

Читайте також: Енергетична стратегія України - мавпування позицій Москви

«На цьому етапі відбулась ключова подія – американська енергетична компанія Accelerate energy в найближчі тижні приступає до вивчення технічних можливостей. Вже підписано відповідний контракт», – відзначив голова Державного агентства.

Водночас Владислав Каськів заявив, що вихід інвесторів з України є «живим процесом».

«Одні інвестори виходять з України, а другі – приходять. Особливо, коли йдеться про портфельних інвесторів. Це нормальна практика, коли люди вкладають гроші, отримують прибуток і виходять», – заявив Владислав Каськів.
 
«Потенційний об’єм інвестицій з боку компаній Shell, Chevron, Exxon mobil, які прийшли до України за останній рік, перевищує інвестиції за всі 20 років незалежності України», – заявив голова Державного агентства.

«Партнери це ті, хто підтримує вирішення головних завдань, які стоять перед Україною, а не ті, хто накинув на неї газову удавку», – сказав пан Каськів.

Нагадаємо, 19 квітня у Вашингтоні розпочала свою роботу  зустріч Міжнародного валютного фонду та Світового банку. У зустрічі бере участь українська делегація на чолі з головою Національного банку  Ігорем  Соркіним.

Голова Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України Владислав Каськів також перебуває у Вашингтоні.

 
Коментарі (0)