ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрій«Укравтодор» запевняє, що відремонтував 80% доріг

«Укравтодор» запевняє, що відремонтував 80% доріг

За даними «Укравтодору», в Україні відремонтовано 80% загальнодержавних магістралей. У відомстві запевняють, що середнім поточним ремонтом цьогоріч буде відновлено не менше 3 тис. км доріг.

В Україні з 5,2 млн кв. м дорожнього покриття, повністю відремонтовано 4,1 млн кв. м. Ремонтні роботи залишилося провести на 20% доріг. Про це повідомив голова «Укравтодору» Євген Прусенко в ефірі «Першого національного каналу», інформує прес-служба відомства.

За його словами, дані цифри стосуються лише загальнодержавних магістралей, що зв'язують населені пункти. Їх за законом обслуговує «Укравтодор». За станом доріг у межах міст і сіл слідкує муніципальна влада.

Пан Прусенко також повідомив, що у 2013 році середнім поточним ремонтом буде відновлено не менше 3 тис. км доріг. «Таким ремонтом, наприклад, було відновлено 225 кілометрів дороги «Київ-Ковель». Середній поточний ремонт дозволяє дорозі без особливих руйнувань пропрацювати не менше 5 років», - зазначив голова «Укратводору».

Він також додав, що в липні, почнеться капітальний ремонт траси «Київ-Одеса» на ділянці «Київ-Біла Церква». Як розповів пан Прусенко, ремонтні роботи будуть проводитьсь за рахунок коштів з держбюджету, а також за рахунок кредитних коштів ЄБРР та Європейського інвестиційного банку. У подальшому відомство планує провести укладання верхнього шару асфальтобетону на ділянці «Червонознам'янки-Одеса».
 
Голова «Укравтодору» також нагадав про проблему перевантаженого транспорту. За його словами, впровадження вагового контролю на трасі «Київ-Чоп», показало, що перевантажений транспорт, є ключовою причиною дострокового руйнування доріг.

«Один день роботи автоматизованої системи зважування показав, що 78% великовантажного транспорту рухається з перевантаженням в середньому на 50%. Кабмін сьогодні розглядає законопроект про посилення відповідальності за вагові порушення. Зокрема, штрафні санкції для посадових осіб будуть підвищені до 17 тисяч гривень, для підприємств – до 80 тисяч гривень», - зазначив пан Прусенко.

 
Коментарі (0)