ГоловнаНовини ЖКГГазопостачання«Укргазвидобування» планує вийти на міжнародний ринок

«Укргазвидобування» планує вийти на міжнародний ринок

В «Укргазвидобуванні» думають, як покращити своє фінансове становище. Для цього у компанії вирішили вивести підприємство на IPO. Публічне розміщення акцій дозволить «Укргазвидобуванню» вийти на міжнародні ринки капіталу.

ПАТ «Укргазвидобування» планує вийти на міжнародний ринок. Для цього компанію виведуть на IPO. Про це «Україні Комунальній» повідомив заступник голови правління підприємства Вадим Шленчак.

Публічне розміщення акцій – одне з найпріорітетніших завдань компанії в рамках середньострокового плану розвитку та реанімації на 2014-2016 років. «На будівництво, розвідку і модернізацію потужностей підприємств «Укргазвидобування» слід залучити близько 15 млрд грн. Механізм залучення тільки один – публічне розміщення акцій і вихід на міжнародні ринки капіталу», – додав Вадим Шленчак .
 
За підрахунками компанії в 2011-2013 років  ПАТ «Укргазвидобування» недоотримало 13,5 млрд. грн. доходів. На даний момент заборгованість по зарплаті працівникам підприємства ПАТ «Укргазвидобування» становить близько 240 млн. грн., заборгованість з виплати податків – 670 млн. грн. Банкам-кредиторам держпідприємство заборгувало 3,1 млрд. грн., з них 1,2 млрд. грн. потрібно сплатити до кінця квітня 2014 року.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», новий голова правління компанії «Нафтогаз» Андрій Коболєв вже говорив про необхідність в перспективі проведення IPO компаній, що входять до складу держхолдингу, в першу чергу, видобувних. Проте, за словами очільника «Нафтогазу», це можливо лише за умови поліпшення фінансового стану підприємств держхолдингу і встановлення в Україні ринкового механізму ціноутворення в частині економічно обґрунтованих цін на газ.
 
До речі, в НКРЕ визначилися з рівнем підвищення тарифів на «блакитне» паливо для населення. З 1 травня українці сплачуватимуть за газ на 63% більше. Раніше уряд мав намір підняти ціни за паливо в середньому на 73%.
 
Коментарі (0)