ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУкраїнці платитимуть за газ на 63% більше

Українці платитимуть за газ на 63% більше

В НКРЕ визначилися з рівнем підвищення тарифів на «блакитне» паливо для населення. З 1 травня українці сплачуватимуть за газ на 63% більше. Раніше уряд мав намір підняти ціни за паливо в середньому на 73%.

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики, визначилася з рівнем підвищення тарифів на газ для населення. З 1 травня українці платитимуть за «блакитне» паливо на 63% більше. Відповідне рішення було прийняте на сьогоднішньому засіданні комісію. Про це «Україні Комунальній» повідомили в прес-службі НКРЕ.

Комісія прийняла рішення з 1 травня 2014 року підвищити мінімальний тариф на природний газ для потреб населення на 63% - до 1 018 грн за тис. куб. м з 720,54 грн за тис. куб. м.
 
Нагадаємо, уряд мав намір підняти ціну на газ для населення в середньому на 73% з 1 травня, тарифи на тепло – в середньому на 40% з 1 липня, і вирівняти ціну на газ для всіх категорій споживачів, які використовують тільки газ для опалення і газ разом із центральним опаленням, на рівні 1309 грн. 
 
Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, глава уряду Арсеній Яценюк відзначав, що ціна на теплопостачання в Україні з урахуванням існуючих цін на газ підвищуватиметься пропорційно впродовж 4 років - в загальному обсягу на 120%. Як наголошував пан Яценюк, для того щоб зрівняти ціни на газ і тепло з ринковими, треба було б підвищити тарифи на 120%, але Кабмін розклав підвищення на 4 роки. Перший рік – підвищення 40%, другий рік - 40% і два роки по 20%.
 
Коментарі (1)
Sergiy
03 Квітня 2014 p. 13:14
Будь які жахи про тарифи треба розбавляти фразою ,,за спожиті енергоносії та воду,,.Будь які розмови про тариф без прийнятих рішень щодо стовідсоткового обліку енергоносіїв та води,стимулювання енергоефективних заходів закінчаться похованням реформ ЖКГ та неосвідомленими людьми на майданах. Щодо газу зокрема в черговий раз! 1.Необхідно негайно переглянути норми споживання в сторону зниження для приготування іжі,оскільки змінилася структура побутового обладнання(ел.чайники,мультіварки та інше).Оріентовний навар близько 3 млрд. грв. в рік у газопостачальних підприємств по тарифу 0,73 та плюс реалізачія необлікованого газу мінімум по 1.5 грн.Всього близько 10 млрд.2.Середньостатична сімя із 3 чоловік по нормі сплачує за газ до 20 грв.При наявності квартирного обліку до 10 грн.Чи вплине на бюджет сімї тариф в 1.2 грн.при наявності обліку? Відповідь очевидна -газопостачальні підприємства мають використати навар на встановлення квартирного обліку ,в першу чергу отримувачам субсибій.3.Споживаті з приватному секторі обладнаному приладами обліку мають на першому етапі отримати щомісячну різницю розраховану відносно середньомісячного попереднього споживання. 3.Тарифи на ТЕ мають бути економічно обгрунтовані а різницю ,пільги та субсидії має отримувати безпосередній споживач після сплати спожитих енергоносіїв, по чеку в банківській установі або страховій компанії при відсутності коштів в банку.