ГоловнаНовини ЖКГГазопостачання«Укргазвидобування» просить підвищити тариф на газ вдвічі

«Укргазвидобування» просить підвищити тариф на газ вдвічі

У газовидобувній компанії «Укргазвидобування» скаржаться на борги «Нафтогазу». Через це підприємство просить НКРЕ підняти тарифи на її газ вдвічі.

Найбільша газовидобувна компанія «Укргазвидобування» звернулася до Національної комісії, що здійснює регулювання у сфері енергетики, з проханням підвищити тариф на реалізацію газу в 2,1 рази. Тобто, з 419 грн за тис. куб. м до 880-890 грн за тис. куб. м (з ПДВ). Про це повідомляє «Інтерфакс».

«Ціну на газ необхідно підвищити хоча б до собівартості (за розрахунками компанії - 880-890 гривень за тисячу кубічних метрів). Якщо не буде коригування - така компанія, як «Укргазвидобування», з часом просто припинить існування», - заявив її голова правління Сергій Костюк.
 
У свою чергу, заступник голови правління «Укргазвидобування» Вадим Шленчак додав, що у тарифі компанії не передбачені кошти для капітальних інвестицій, тоді як тільки для збереження видобутку на поточному рівні потрібно щорічно вкладати близько 3,5 млрд грн.
 
Пан Шленчак зазначив, що значною проблемою є неплатежі з боку «Нафтогазу»: «Держхолдинг в 2013 році збільшив заборгованість перед «Укргазвидобуванням» в 6,4 рази (на 2,314 млрд грн), до 2,742 млрд грн. Він нічого не платить вже вісім місяців».
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», Кабінет Міністрів має намір підвищити ціну на газ для населення в середньому на 73% з 1 травня, тарифи на тепло – в середньому на 40% з 1 липня, і вирівняти ціну на газ для всіх категорій споживачів, які використовують тільки газ для опалення і газ разом із центральним опаленням, на рівні 1309 грн. 
 
Нагадаємо, раніше у «Нафтогазі» заявили, що тарифи на газ для населення виростуть на 50%. За новими цінами українці платитимуть вже в травні. Проте, остаточні показники будуть відображені в урядовій постанові пізніше.
 
Коментарі (0)