ГоловнаГоловнеТеплоенергетика«Укртрансгаз» готується до обігріву українців

«Укртрансгаз» готується до обігріву українців

Станом на 1 липня 2012 року, в повному об'ємі виконано 65% робіт від загальної кількості запланованих заходів по підготовці до осінньо-зимового періоду.

ДК «Укртрансгаз» для безперебійного проходження опалювального періоду 2012/2013 роки планує виконати робіт і заходів на загальну суму 588 млн грн. Про це йдеться в повідомленні компанії.

Відповідно до «плану-графіка підготовки об'єктів ДК «Укртрансгаз» в осінньо-зимовий період 2012/2013 роки», який був затверджений НАК «Нафтогаз України» 7 червня 2012 року заплановано виконати 26 комплексних заходів.

Заходами по підготовці до осінньо-зимового періоду 2012/2013 роки планується виконати комплекс ремонтних робіт на магістральних газопроводах (МГ), компресорних станціях (КС), газорозподільних станціях (ГРС), підземних сховищах газу (ПХГ) та інших об'єктах. Зокрема, заплановано провести внутрішньотрубну діагностику 1 тис. 170 км, відремонтувати третину всіх ГРС і половину парку газоперекачуючих агрегатів (ГПА).

Для оперативного реагування на можливі кризисні ситуації під час осінньо-зимового періоду 2012/2013 роки. ДК «Укртрансгаз» щорік створює запас хімічних реагентів в об'ємі 930 т, запас труб, запасних частин і запірно-регулюючого устаткування на суму 1,4 млн грн.

Вже розпочатий і ведеться капітальний ремонт лінійної частини і підводних переходів трубопроводів. Протягом травня-червня поточного року було виконано комплекс ремонтних робіт на лінійній частині газопроводів: обстежено 75 надводних і 365 підводних переходів трубопроводів через водні перешкоди. Виконаний ремонт 204 газорозподільних станцій (ГРС), 114 установок катодного захисту, 45 анодних заземлень. Всі роботи виконуються по графіку.

Станом на 1 липня 2012 року, в повному об'ємі виконано 65% робіт від загальної кількості запланованих заходів по підготовці до осінньо-зимового періоду.

Як очікується, виконання запланованих заходів дозволять ДК «Укртрансгаз» підготувати газотранспортну систему України до безперебійного постачання природного газу споживачам України, а так само в країни-імпортери.

 
Коментарі (0)