ГоловнаНовини ЖКГГазопостачання«Укртрансгаз» відзвітував про відбір газу з сховищ в листопаді

«Укртрансгаз» відзвітував про відбір газу з сховищ в листопаді

У вітчизняних газосховищах за перший тиждень листопада знизились обсяги газу більше, ніж на 55 млн кубометрів. В «Укртрансгазі» зазначають, що наповненість українських ПСГ на рівні 54%, в той час як у інших європейських країнах аналогічні показники - 25%

В Україні за перший тиждень листопада з підземних газосховищ для потреб споживачів було відібрано 56,5 млн грн. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі ПАТ «Укртрансгаз».

Станом на сьогодні у газосховищах України знаходиться 17,0 млрд. куб. м «блакитного» палива, що майже на 9% більше за показники на аналогічну дату минулого року.

«Сьогодні ми поряд з Німеччиною та Італією серед лідерів по запасам природного газу у сховищах. При цьому вітчизняні сховища заповнені лише на 54%, в той час коли у наших європейських партнерів вільних потужностей для закачування менше 25%», - повідомив очільник «Укртрансгазу» Ігор Прокопів.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Україна стане невід’ємної частиною енергетичної політики Європи. Вітчизняні чиновники переконані, що таким чином зможуть протистояти газовій монополії Російської Федерації.

 
Коментарі (0)