ГоловнаНовини ЖКГТранспорт«Укрзалізниці» заподіють Skodу

«Укрзалізниці» заподіють Skodу

Державна адміністрація залізничного транспорту України спільно з компанією Skoda планує розпочати виготовлення електровозів подвійного живлення.

Державна адміністрація залізничного транспорту України спільно з компанією Skoda планує розпочати виготовлення електровозів подвійного живлення (двосистемних електровозів). Про це стало відомо від першого заступника Генерального директора Укрзалізниці Микола Сергієнко, інформує прес-служба Укрзалізниці.

 «Сьогодні доопрацьовуються фінансові умови, і, думаю, уже на початку липня з компанією Skoda буде підписаний договір про створення спільного підприємства. Планується, що перші п'ять електровозів буде побудовано у Чехії, а починаючи з шостого - в Україні на Запорізькому електровозоремонтному заводі.

Буде зведений новий складальний цех, у якому і збиратимуться електровози. Крім нового устаткування використовуватиметься і існуюче на Запорізькому електровозоремонтному заводі. Також буде задіяний унікальний лазерний комплекс для різання листового металу Bystronic і листозгинальний прес Hammerle», - розповів Микола Сергієнко.

Він відзначив, що при виготовлені електровозів широко використовуватимуться українські комплектуючі: «З чеською стороною ми узгодили цифру в 60%. Можливо, у перспективі ми доведемо її  до 70%», - додав перший заступник Генерального директора «Укрзалізниці».

 
Коментарі (0)