ГоловнаНовини ЖКГТранспорт«Укрзалізниця» пішла на поступки

«Укрзалізниця» пішла на поступки

«Укрзалізниці» вдалося домовитися з профспілками, уникнувши пікетів та страйків. Залізничники домоглися підвищення зарплати і гарантій збереження штату на поточний рік

«Укрзалізниця» задовольнила більше 80% вимог профспілок, йдеться у повідомленні прес-служби монополії. «В цілому профспілки задоволені переговорами, однак робота з усіх питань триває», - відзначили в «Укрзалізниці».

Також керівництво монополії пообіцяло не скорочувати в цьому році штат, заявило про плани підвищити заробітну плату на 15,8% та виділити близько 3 млн грн на проведення досліджень умов праці локомотивних бригад. З багатьох питань будуть створені робочі групи.

Однак у майбутньому після акціонування «Укрзалізниці» вирішенням соціальних питань буде займатися окреме управління.

Зокрема, керівництво «Укрзалізниці» пообіцяло передбачити в статуті майбутньої акціонерної компанії, в яку буде реорганізована монополія, створення окремого управління з вирішення соціальних питань.

Соціальне управління буде займатися питаннями дотримання трудового законодавства, заробітної плати, організації оздоровлення працівників галузі, утримання лікувальних та оздоровчих установ. За словами голови профспілки залізничників і транспортних будівельників Вадима Ткачова, відповідне управління буде створено вже цього року.

Нагадаємо, минулої середи близько 300 представників профспілкових організацій залізничників вийшли на мітинг біля будівлі Кабінету Міністрів. Учасники вимагали підвищити зарплату співробітникам цього року на 25% та гарантувати збереження штату «Укрзалізниці» в умовах скорочення вантажних перевезень. У разі невиконання їхніх вимог учасники акції погрожували зупинити роботу транспорту.

Джерело: Коммерсантъ

 
Коментарі (0)