ГоловнаНовини ЖКГТранспортВід уряду вимагають перегляду тарифів на залізничні перевезення

Від уряду вимагають перегляду тарифів на залізничні перевезення

Профспілка залізничників та транспортних будівельників України вимагає від Кабінету Міністрів перегляду тарифів на залізничні перевезення.

Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Укрзалізниці.

Вимоги спрямовані на подолання негативної тенденції, коли проблеми, які носять не тільки галузевий, а й державний характер, накопичуються, але не вирішуються протягом тривалого часу.

У листі-звернені Вадима Ткачова - Голови Федерації профспілок транспортників України, Голови профспілки залізничників і транспортних будівельників України до Прем’єр-міністра Миколи Азарова, зокрема, йшлося про те, що фінансово-економічне становище залізниць, залежить від обсягів перевезень та обґрунтованості тарифів на залізничні перевезення. Проте тарифи на перевезення залізничним транспортом жорстко регулюються з року в рік, а фінансовим планом залізниць на 2012 рік взагалі не передбачалося зростання тарифів. У той же час вартість матеріалів, енергоносіїв та іншої продукції виробничо-технічного призначення постійно підвищується. Таким чином, з року в рік утворюється диспропорція між затратами залізниць та рівнем доходів від перевезень.

Окрім цього, через обмежені фінансові можливості майже призупинено придбання вантажних вагонів і тягового рухомого складу, недостатньо коштів на закупівлю електроенергії, паливно-мастильних матеріалів, стримується розвиток залізничного транспорту, його модернізація та зростання обсягів перевезень.

У відповідь на звернення керівник Уряду Микола Азаров дав доручення міністрам: інфраструктури – Володимиру Козаку, економічного розвитку і торгівлі – Ігорю Прасолову, фінансів – Юрію Колобову та соціальної політики – Наталії Королевській разом розглянути листа Ради профспілки залізничників і транспортних будівельників України та визначитися з порушеного профспілкою питання.

 
Коментарі (0)