ГоловнаНовини ЖКГТранспортМіжнародні поїзди поїдуть за новим графіком

Міжнародні поїзди поїдуть за новим графіком

Фахівці «Укрзалізниці» працюють над новим графіком руху поїздів міждержавного сполучення 2012-2013 року

Наразі фахівці вже отримали пропозиції від головних управлінь пасажирських та приміських перевезень. Паралельно погоджуються точки передачі пасажирських поїздів з сусідніми залізничними адміністраціями Росії, Білорусії та Молдови.

Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі «Укрзалізниці».

Розробка графіка триває 9 місяців – з вересня по кінець травня. Починається з затвердження швидкостей руху на всіх перегонах і станціях та наявності попереджень. Швидкості можуть змінюватися залежно від стану колії, проведених ремонтів колій, штучних споруд,  земляного полотна. Одночасно плануються дільниці, на яких у наступному році будуть проводитися колійно-ремонті роботи.

До 1 лютого робота над графіком має бути закінчена,  і інформація  щодо  нього  передається до головного інформаційно-обчислювального центру «Укрзалізниці» для введення в електронну систему продажу квитків та складання книги службового розкладу руху пасажирських поїздів.

Крім існуючих маршрутів, передбачені додаткові «нитки» графіка руху поїздів, за якими можна призначати сезонні та разові поїзди.

В новому графіку руху поїздів 2012-2013 року передбачено курсування 307 пар пасажирських поїздів, 70% яких становлять швидкі і прискорені. Із загальної кількості пасажирських поїздів 142 – міжнародні. У приміському русі в графіку прокладено більше 800 пар поїздів.

Міжнародний графік з країнами заходу вводиться в дію щорічно у другу неділю грудня, з країнами СНД та Балтії – в останню неділю травня.

 
Коментарі (0)