ГоловнаНовини ЖКГТранспорт«Укрзалізниця» витратила мільярди на підготовку до зими

«Укрзалізниця» витратила мільярди на підготовку до зими

Роботи з підготовки до нормального та безперебійного функціонування в осінньо-зимовий період йдуть за графіком.

На весь комплекс заходів, пов’язаних із забезпеченням нормальної роботи колійного господарства залізниць України в осінньо-зимовий період Укрзалізницею виділено більш 2,6 млрд грн. 

Про це «У.К.» повідомили у прес-службі «Укрзалізниці». 

Роботи з підготовки до нормального та безперебійного функціонування в осінньо-зимовий період йдуть за графіком. Станом на 10 вересня для боротьби зі снігом підготовлено 106 (із 107) снігоприбиральних та 127 (із 135) снігоочисних машин. Дефіциту снігоприбиральної техніки, за словами колійників, на сьогодні немає. У разі сильних снігопадів машини завжди готові до оперативної передислокації до  регіонів, які цього потребуватимуть.  Про це повідомив начальник Головного управління колійного господарства Укрзалізниці Євген Юрковський. 

Основні напрямки підготовки: забезпечення безпеки руху, робота стрілочних переводів в умовах обмерзання та снігових заносів, контроль за якістю колій і рейок. 

У цьому році фахівцями колійного господарства Укрзалізниці готуються до роботи в зимовий період 14330 комплектів стрілочних переводів з пневмообдуванням та 2311 стрілочний перевод з електрообігрівом. Особлива увага приділяється також забезпеченню чіткої роботи систем сигналізації та зв'язку. 

У зимовий період вживатимуться додаткові заходи безпеки: додаткові огляди та перевірки стану колії, стрілочних переводів та інженерних споруд, запевнив начальник Головного колійного господарства Укрзалізниці.

 
Коментарі (0)