ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГУряд дав «зелене світло» для створення індустрії сміттєпереробки

Уряд дав «зелене світло» для створення індустрії сміттєпереробки

Україна вийшла на фінішну пряму щодо вирішення проблеми утилізації сміття.

Україна вийшла на фінішну пряму щодо вирішення проблеми утилізації сміття. Про це заявив Голова Держінвестпроекту Владислав Каськів у зв’язку із рішенням Уряду затвердити техніко-економічне обґрунтування (ТЕО) Національного проекту «Чисте місто». 

Про це «У.К.» повідомили у прес-службі Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами.

 «Уряд відкрив «зелене світло» для створення індустрії сміттєпереробки. 10 нових комплексів у різних регіонах України, з глибиною переробки понад 50% складуть основу нової індустрії України та будуть слугувати прикладом для втілення Національного проекту в інших регіонах країни», – сказав Голова Держінвестпроекту Владислав Каськів.

За його словами, до цього часу в Україні єдиним способом вирішення проблеми сміття є захоронення на полігонах. Проблема сміттєзвалищ в Україні створює загрозу здоров’ю людей.

«На цей час у країні повністю відсутня галузь сміттєпереробки, діють лише 2 сміттєспалювальні заводи побудовані у 80-ті роки», - підкреслив Голова Держінвестпроекту.

За результатами затвердженого ТЕО  загальна розрахункова вартість проекту «Чисте місто» становитиме 435 млн. євро, термін будівництва - 2 роки. Реалізація проекту створить близько 2000 робочих місць по всі країні.

Як повідомлялось раніше, Національний проект «Чисте місто» реалізовуватиметься у 10 пілотних містах, визначених в ТЕО. Потужність переробки в цих містах становитиме: Київ та Харків – 300 тис. тонн твердих побутових відходів (ТПВ) на рік, Дніпропетровськ – 200 тис. тонн,  Чернівці, Суми, Полтава, Хмельницький, Кіровоград, Тернопіль та Вінниця – 100 тис. тонн ТПВ на рік кожен.

 
Коментарі (0)