ГоловнаКоментаріОпалювальний сезон 2023-2024Уряд виключає можливість зриву програми надання субсидій

Уряд виключає можливість зриву програми надання субсидій

Уряд пообіцяв боротися зі всіма, хто намагатиметься знищити програму субсидій. І очікує до початку опалювального сезону надати субсидії ще одному мільйону громадян.

Будь-які спроби окремих політичних сил зірвати програму субсидій і забрати у громадян гроші, які держава дає кожній сім'ї як компенсацію тарифів на житлово-комунальні послуги, - приречені на поразку. Про це заявив Арсеній Яценюк на засіданні Уряду.

Зокрема, він зазначив, що для виплати субсидій Уряд передбачив 24,5 мільярда гривень і планує далі виплачувати і оформлювати субсидії для всіх, хто цього потребує.

Прем’єр-міністр нагадав, що торік субсидії оформили 450 тисяч домогосподарств - більше 1,2 мільйона громадян. А на сьогодні вже 3,3 мільйона домогосподарств отримали субсидію від держави – це понад 10 мільйонів громадян України.

«Ми очікуємо далі, що до початку опалювального сезону ще один мільйон громадян зможуть отримати субсидію і газові олігархи не виграють цю війну проти громадян України», - зазначив Глава Уряду.

Читайте також: Топ спрощень до порядку надання житлових субсидій

«Люди не просто повірили, а побачили, що призначена субсидія компенсовує витрати домогосподарств, що держава дає конкретні гроші кожній сім'ї, яка цього потребує, на те, щоби зменшити рахунок на житлово-комунальні послуги», - підкреслив пан Яценюк.

Також на засіданні Уряду прийнято постанову, яка зобов’язує всі органи місцевої влади відповідно до нормативно-правових актів прийняти рішення щодо початку опалювального сезону.

«Нагадую, що таке рішення приймається в залежності від температурних режимів, але ми провели півроку на те, щоб підготуватися до того, щоб в кожній хаті, в кожному дитячому садку, в кожній школі й лікарні і у всій країні було тепло. Люди будуть платити за житлово-комунальні послуги тільки тоді, коли ці послуги будуть надаватися в повному обсязі і коли ці послуги будуть надаватися якісно. Це зв'язані речі», - зазначив Прем’єр.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Прем’єр доручив очільнику Мінрегіону підготувати проект розпорядження про старт опалювального сезону. Очільник уряду наголосив, що вже зараз треба провести всі технічні пуски, аби опалювальний період розпочався вчасно.

 
Коментарі (0)