ГоловнаКоментаріОпалювальний сезон 2023-2024Кабмін почав «законодавчу» підготовку до опалювального сезону

Кабмін почав «законодавчу» підготовку до опалювального сезону

Прем’єр доручив очільнику Мінрегіону підготувати проект розпорядження про старт опалювального сезону. Очільник уряду наголосив, що вже зараз треба провести всі технічні пуски, аби опалювальний період розпочався вчасно.

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив Віце-прем’єру, Міністру регіонального розвитку будівництва та ЖКГ Геннадію Зубку підготувати проект розпорядження уряду про початок опалювального сезону. Про це пан Яценюк заявив під час вчорашнього засідання Кабміну.

«У зв'язку із зміною як платіжок, так і ціною на енергетичні ресурси, ми повинні змінити якість постачання послуг по енергозабезпеченню для громадян. Люди будуть платити тільки тоді, коли будуть отримувати послугу. Якщо послуги нема, за неї ніхто платити не буде», – заявив Прем’єр.
 
Таким чином, зазначив пан Яценюк, опалювальний сезон повинен розпочатися відповідно до чинного закону. 
 
«Вже зараз треба провести всі технічні пуски. Я прошу, щоб на наступне засідання Кабінету Міністрів відповідна постанова була внесена. Органи місцевого самоврядування самостійно приймають рішення про початок опалювального сезону відповідно до чинного законодавства», – додав очільник уряду.
 
Глава Кабміну нагадав, що всі технічні речі щодо підготовки ТКЕ проводилися урядом протягом трьох-чотирьох місяців.
 
«Це (проект розпорядження, – ред.) юридичний акт, який дає можливість вчасно і в повному обсязі не просто бути готовими, а запустити опалювальний сезон в Україні», – пояснив Прем’єр.
 
 
До речі, вчора уряд прийняв рішення щодо встановлення соціальної норми в обсязі 200 куб. м газу за ціною 3600 грн для всіх домогосподарств, які використовують природній газ для опалення. 
 
«Це вдвічі дешевше, ніж ринкова ціна природного газу, яка становить сьогодні 7188 грн», - наголосив Арсеній Яценюк.
 
При цьому, очільник Кабміну зазначив, що уряд компенсує різницю в ціні за рахунок коштів Державного бюджету.

Реклама: Вирішили зайнятися улюбленою справою. Однак перед Вами виникли деякі труднощі. Не хвилюйтесь. Скористайтеся мережею інтернет создать інтернет магазин і виставляйте свої пропозиції. Витрати скоро окупяться.

 
Коментарі (2)
Коля Пухов1
03 Жовтня 2015 p. 19:22
Раніше треба було робити підготовку. Надворі вже 5 градусів вже котру ніч підряд. Включайте опалення.
Владимир
04 Жовтня 2015 p. 10:51
Это где так ? По прогнозам, по всей Украина аномально теплая температура ?