ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаУряд обіцяє стабільну ціну на російський газ

Уряд обіцяє стабільну ціну на російський газ

Ціна на газ для України в І кварталі 2013 року складе близько 432 дол за тис. куб м

Ціна на російський газ для України в І кварталі 2013 року очікується на рівні близько 432 дол/тис. куб. м. Про це журналістам повідомив заступник Міністра енергетики та вугільної промисловості Володимир Макуха.

У І кварталі 2013 року, за словами пана Макухи, «ціна залишиться десь на тому ж рівні, як в IV кварталі».

Нагадаємо, що в I кварталі поточного року ціна газу становила 416 дол/тис. куб.м, у II кварталі - виросла на 2,1% - до 425 дол/тис. куб. м, у третьому - на 0,23% - до 426 дол/тис. куб. м. Ціна російського газу для України в IV кварталі - 432 дол /тис. куб. м.

Крім того, пан Макуха повідомив, що Україна продовжує переговори з Росією в газовій сфері: «Ми продовжуємо переговорний процес з Росією, ми в постійному діалозі з російськими партнерами».

Як повідомляла раніше «У.К.», Міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Бойко в середині вересня прогнозував ціну російського природного газу на четвертий квартал у розмірі 432 дол/тис. куб м.

Зокрема, Прем'єр-міністр Микола Азаров заявив, що Україна через 15 років зможе повністю забезпечити себе власним газом і нафтою. «Через 10 років ми будемо повністю забезпечувати себе газом і нафтою, і не будемо ні від кого залежати», - зазначив прем'єр.

У 2013 році Україна планує скоротити закупівлю російського газу. У заявці на закупівлю газу на наступний рік обсяг газу становить 24,5 млрд куб. м.

Довідка:

ВАТ «Газпром» і НАК «Нафтогаз України» 19 січня 2009 року підписали два контракти: купівля-продаж на період 2009-2019 років та про обсяги та умови транзиту природного газу через територію України на 2009-2019 роки Контракт на поставку газу передбачає щоквартальну формульну зміну ціни.

Джерело РБК Україна  

 
Коментарі (0)