ГоловнаНовини ЖКГПолітикаУряд планує створити держпідприємство «Національна вугільна компанія»

Уряд планує створити держпідприємство «Національна вугільна компанія»

В Мінерговугіллі мають намір створити в листопаді "Національну вугільну компанію", яка об’єднає 33 держшахти, що дозволить економити близько 1,5 мільярда гривень на рік.

В Мінерговугіллі мають намір створити в листопаді "Національну вугільну компанію", яка об’єднає 33 держшахти, що дозволить економити близько 1,5 мільярда гривень на рік.

Міністерство енергетики та вугільної промисловості планує на наступному засіданні уряду винести на розгляд проект статуту держпідприємства "Національна вугільна компанія", яка об'єднає в собі всі державні вугледобувні шахти, і після його прийняття протягом трьох тижнів створити це підприємство.

Про це йдеться в повідомленні УНІАН з посиланням на  заяву  міністра енергетики Ігоря Насалила.

 "На наступному Кабмін буде ухвалено статут "Національної вугільної компанії"... Я думаю, що ми її за три тижні створимо ", - сказав він.

 Міністр додав, що якщо буде виконано план реформування вугільної галузі, який раніше був узгоджений урядом, то наступного року не буде жодної збиткової державної шахти.

Як повідомлялося раніше, наприкінці травня 2017 року Кабмін затвердив Стратегію розвитку вуглевидобувної галузі, яка передбачає збільшення видобутку вугілля на державних шахтах з одночасним їх переходом на бездотаційну роботу через рік. Стратегія також передбачає створення єдиної Національної вугільної компанії", яка керуватиме держшахтами.

У середині серпня віце-прем'єр-міністр Володимир Кістіон повідомив, що "Національна вугільна компанія" об'єднає 33 державні шахти, її створення дасть економію на рівні 1,5 мільярда гривень на рік.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України наприкінці травня затвердив Стратегію розвитку вугледобувної галузі, яка передбачає збільшення видобутку вугілля на державних шахтах з одночасним їх переходом на бездотаційну роботу через рік. Стратегія також передбачає створення єдиної Національної вугільної компанії», яка буде керувати держшахтами.

 

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
27 Жовтня 2017 p. 00:07
Замість ВМФ - командуючі ВМФ, замість праці - центри зайнятості, ну а замість вугілля - «Національна вугільна компанія»...