ГоловнаНовини ЖКГБудівництвоУряд посилює заборону будівництва в історичних зонах

Уряд посилює заборону будівництва в історичних зонах

Очільник уряду доручив міністерствам розробити зміни до законодавства щодо заборони будівництва в буферних зонах об'єктів всесвітньої спадщини.

Прем’єр-міністр доручив розробити зміни до законодавства щодо безумовного мораторію на будівництво на територіях об’єктів, включених до Списку всесвітньої спадщини. На цьому Микола Азаров наголосив у ході засідання Кабінету Міністрів України 11 вересня.

«Доручаю Міністерству культури разом з Міністерством юстиції розробити зміни до законодавства щодо безумовного мораторію на будівництво на територіях об’єктів, включених до Списку всесвітньої спадщини, та в їх буферних зонах» - сказав Глава уряду.

Відповідальним за це є Міністерство культури та Міністертсво регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства.

За словами Прем’єр-міністра, необхідно в найкоротші терміни активізувати роботу з розроблення та коригування генеральних планів населених пунктів України, на території яких розташовуються об'єкти всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, з визначенням відповідних охоронних (буферних) зон та режимів використання об'єктів всесвітньої спадщини в контексті визначеного містобудівного середовища.

Нагадаємо, що в  Україні більше 140 тисяч пам'яток та об'єктів культурної спадщини, визнаних пам'ятками згідно з прикінцевими положеннями Закону України «Про охорону культурної спадщини».

Як повідомляла «Україна Комунальна», архітектурно-містобудівна рада на підсумковому засіданні з розгляду проекту Генерального плану міста Києва підтримала та рекомендувала його для подання на експертизу. Новий генплан столиці заборонить будівництво у зонах історико-архітектурних заповідників, а також передбачить систему обмежень висотності будівель у місті.

 
Коментарі (0)