ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГУряд послабив фінансовий тиск на підприємства ТКЕ

Уряд послабив фінансовий тиск на підприємства ТКЕ

Кабінет Міністрів прийняв Постанову, яка «переграла» порядок розподілу коштів, що надходять на спецрахунки ТКЕ для розрахунку з «Нафтогазом».

Уряд прийняв Постанову Кабінету Міністрів, яка передбачає зміни до Порядку розподілу коштів, що надходять на поточні рахунки із спеціальним режимом використання для проведення розрахунків з гарантованим постачальником природного газу. Про це «Україні Комунальній» повідомили в прес-службі уряду.

Зокрема, цією Постановою з Порядку вилучено положення щодо застосування коефіцієнта Рр – рівня розрахунків теплопостачальних і теплогенеруючих організацій за спожитий природний газ.
 
«Існування цього положення призводило до вилучення коштів суб’єктів господарювання за теплову енергію на рівні 100%, що, відповідно, ставило під загрозу своєчасність виплати заробітної плати працівникам, сплати податків та інших обов’язкових платежів до бюджету, оплату електроенергії та технологічної води, виконання аварійно-відновлювальних робіт», – йдеться у повідомленні
 
Нагадаємо, для того, щоб покращити рівень розрахунків теплопостачальних підприємств за природний газ перед НАК «Нафтогаз України», дотація якого, як відомо, влітає державі у чималу копійку, Кабінет Міністрів у червні минулого року прийняв постанову №217 «Про затвердження Порядку розподілу коштів, що надходять на поточні рахунки зі спеціальним режимом використання для проведення розрахунків з гарантованим постачальником природного газу». Згідно з цим документом, абсолютна більшість коштів, які отримують теплопостачальні підприємства від споживачів за надані послуги, автоматично банками зараховуються на спеціальні рахунки, відкриті для розрахунку з НАКом.
 
Через це у теплопостачальних підприємств не лишилося коштів на виплату заробітної плати працівникам, проведення ремонтних та аварійно-відновлювальних робіт, сплату спожитої електроенергії, податків тощо. Це загрожувало зупинкою роботи підприємств і фактично зривом опалювального сезону. Саме це питання обговорювалося на круглому столі «Критичний стан теплопостачальних підприємств внаслідок введення спецрахунків для розрахунку за газ», який проводила «Україна Комунальна».
 
Коментарі (1)
Sergiy
19 Березня 2015 p. 10:14
Це ще раз підтверджує наявність в органах влади газового лобі ,яке придумає щось інше. Тепер необхідно скасувати закон №1198-VII ,оскільки регулятор рапортує про встановлення економічно обгрунтованих тарифів. Встановити оптові тарифи на тепло і воду.Законодавчо по роздрібним тарифам дозволити продавати тепло в квартири по правилам гри, як газ.Воду, як електроенергію.Та зменшити норми споживання по воді по аналогії, як зменшили газ.Законодавчо дати визначення виробництва гарячої води.