ГоловнаКоментаріТеплоенергетикаУряд вже провалив підготовку до зими

Уряд вже провалив підготовку до зими

Через некомпетентних чиновників в Україні зірвана підготовка до опалювального сезону. Принаймні, в цьому переконані експерти галузі. А ось у Мінрегіоні переконують, що більша частина ЖКГ готова до осінньо-зимового періоду.

Влада фактично вже «провалила» підготовку до опалювального сезону. Адже відповідальні за підготовку до осінньо-зимового періоду чиновники не виконують своїх обов’язків. Такої думки притримується директор спеціальних проектів НТЦ «Психея» Геннадій Рябцев, передає «Терминал».

«Фактично, уряд вже провалив підготовку до опалювального сезону 2015-2016, і нинішні потуги — лише невдалі спроби зберегти обличчя. Особливо розчулюють посилання на спеціально запрошених з-за кордону «професійних експертів», які підготували «один із найфундаментальних звітів про стан енергетичного сектору за останні два десятка років». Сумнівно, щоб іноземці, слабо знайомі з українськими реаліями, за кілька тижнів розібралися в роботі нашого паливно-енергетичного комплексу краще вітчизняних аналітиків, рекомендації яких Арсеній Яценюк давно ігнорує», — заявив експерт.

Саме невдала підготовка до палювального сезону, на думку експерта, і стала причиною того, що «фундаментальний звіт» не був оприлюднений.

«Це або спроба приховати від громадян України наслідки кричущої некомпетентності влади в енергетиці, або побоювання, що в очах громадськості реальна цінність рекомендацій «професійних експертів» буде набагато меншою, ніж вважає Прем'єр», - наголосив пан Рябцев.

Водночас у Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства повідомляють, що ЖКГ до проходження осінньо-зимового періоду готове на 60-65%. Зокрема, про це заявив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Едуард Кругляк.

«На 1 серпня стан житлово-комунального господарства до роботи в осінньо-зимовий період оцінюється приблизно 60-65% готовності — це стосується і підприємств теплоенергетики, житлового фонду, об'єктів водопровідно-каналізаційного господарства та об'єктів, які пов'язані з дорожньо-мостових господарством», — сказав чиновник.

Читайте також: Опалювальний сезон під загрозою зриву

За словами замміністра, підготовка до опалювального сезону йде згідно з планом та перебуває на постійному контролі Мінрегіону.

«Що стосується стану технічної підготовки — вона не викликає занепокоєння на сьогоднішній день — у нас ще є час до 1 вересня», — сказав чиновник.

100% готовність всіх об’єктів соціальної сфери до опалювального сезону анонсовано до початку осені.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, уряд доручив керівникам облдержадміністрацій створити спеціальні комісії з підготовки до опалювального сезону. Крім щотижневого моніторингу стану розрахунків, такі органи будуть займатися і житловими субсидіями.

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
11 Серпня 2015 p. 13:37
"Чого очікувати українцям від наступного опалювального сезону?" Якщо коротко, то зниження якості компослуг з одночасним підвищенням їх ціни.