ГоловнаПублікаціїТарифи ЖКГУряд стримає зростання тарифів на ЖКП - опитування

Уряд стримає зростання тарифів на ЖКП - опитування

Українці гадають, що Уряд зможе стримати ріст тарифів на житлово-комунальні послуги, не зважаючи на вимоги МВФ та банкрутство комунальних підприємств.

В Україні вже досить довгий час триває «тарифна невизначеність» щодо житлово-комунальних послуг. З одного боку, високопосадовці у особі Президента та Прем’єр-міністра запевняють, що зростання тарифів на ЖКП не буде, оскільки наразі тарифи економічно обгрунтовані і їх підвищення призведе лише до зростання заборгованості серед населення. З іншого боку, підвищення тарифів, зокрема на енергоносії – це обов’язкова вимога МВФ щодо надання кредитного траншу, від якого Україна, безумовно, не може відмовитися. Окрім того, варто зазначити, внаслідок утримання тарифів для населення страждають також і комунальні підприємства, яким тотально бракує коштів на компенсацію різниці тарифів.

Бути чи не бути підвищенню цін на  житлово-комунальні послуги? – «Україна Комунальна» вирішила поцікавитися також і у третьої сторони – населення.

Опитування з заголовним питанням: «Чи зможе Уряд стримати зростання тарифів на послуги ЖКГ?»  - проходило на електронних шпальтах інформаційного агенства та у мережі Facebook у період з 9 по 16 вересня.

Як виявилося, більшість опитаних (66%) налаштовані досить оптимістично і гадають, що в силу різних причин Уряд таки стримає обіцянку і не допустить зростання тарифів на ЖКП. Так, 45% респондентів пояснюють таку певність черговими виборами, мовляв, Уряд не зацікавлений у підвищенні тарифів, адже це негативно відобразиться на його репутації; 18% - аргументують непосильністю підвищення для населення; 3% - дотримуються такої думки, тому що у іншому разі голові Мінрегіону загрожує звільнення.

Окрім того, варто зазначити, решта (34%) опитаних переконані, що стримати ріст тарифів на ЖКП маломожливо, оскільки підвищення тарифів - вимога МВФ (14%), подальше утримування спричинить зростання цін на енергоносії (11%), а також призведе до того, що підприємства ЖКГ збанкрутують (9%).

 
Коментарі (3)
Sergiy1
16 Вересня 2013 p. 16:18
Давно настав час про срашилки завершити причитання.Тарифи необхідно підвищувати тільки після встановлення приладів обліку енергоносіїв та води.Моніторінги всіх рівнів свїдчать, що при обліку газу та води споживання зменшується в 2,5-3,0 рази відносно норм.Можливо підвищення тарифів в 1,5- 2,0 рази.? Чи збільшаться платежі середньостатичної сімї відносно споживання по нормам?Отже норми, це як у радянській гуморесці,,сірники брав- не брав,треба було брати,,
Владимир1
17 Вересня 2013 p. 19:47
За чей счет установить приборы учета энергоносителей ?
Мария Цатурян1
17 Вересня 2013 p. 20:07
за счет потребителей