ГоловнаНовини ЖКГЕнергозбереженняУряд виділить додаткові 300 млн грн на програму «теплих» кредитів

Уряд виділить додаткові 300 млн грн на програму «теплих» кредитів

Дану суму на виплату компенсацій за «теплими» кредитами вже закладено в державному бюджеті на 2017 рік.

Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження розробило проект постанови Кабінету міністрів, якою пропонується додатково виділити з держбюджету 300 млн грн на виплату компенсацій для організацій співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ), які беруть у банках «теплі» кредити.

 Про це під час Форуму енергоефективного партнерства заявив голова агентства Сергій Савчук, передає УНІАН.

«Цього року ми пішли настільки швидко у видачі «теплих» кредитів, що гроші для індивідуального житла (раніше виділено 400 млн грн – УНІАН) практично вичерпано. Держенергоефективності направило проект постанови Кабінету міністрів до Мінрегіону (Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства – УНІАН) і Мінфіну про те, щоб ще додатково виділити 300 млн», - сказав Савчук.

За словами голови агентства, цю суму на виплату компенсацій за «теплими» кредитами вже закладено в державному бюджеті на 2017 рік.

«Поки що гроші на першу половину року для утеплення є. Будь ласка, багатоквартирні будинки, ідіть і отримуйте кредити та компенсацію за ними», - зазначив він.

Як повідомлялося раніше, за даними Держенергоефективності, фінансування державної програми часткової компенсації «теплих» кредитів на термомодернізацію та заходи з підвищення енергоефективності в житловому секторі, на яке в 2017 році було виділено 400 млн грн - удвічі менше, ніж у 2016 році, може бути збільшено в другій половині 2017 року.

Механізм фінансування «теплих» кредитів передбачає відшкодування 20% суми кредиту (але не більш ніж 12 тис. грн) для громадян при заміні газових котлів, 35% суми кредиту (але не більше 14 тис. грн) на енергоефективне обладнання та матеріали для фізичних осіб, 40% тіла кредиту (але не більше 14 тис. грн у розрахунку на одну квартиру) на енергоефективне обладнання та матеріали для ОСББ та житлово-будівельних кооперативів. При цьому громадянам, які отримують субсидію, компенсується 70% суми кредиту.

Нагадаємо, на початку квітня прем'єр-міністр Володимир Гройсман доручив Міністерству фінансів перерозподілити кошти, які надходитимуть до Фонду енергоефективності, на надання населенню пільгових «теплих» кредитів.

 
Коментарі (0)