ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоУряд вимагає незалежності НКРЕКП

Уряд вимагає незалежності НКРЕКП

Кабмін вимагає прийняття закону про Нацкомісію, що здійснює держрегулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, адже тоді регулятор стане незалежним.

У Кабінеті Міністрів наголошують, що Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг повинна бути повністю незалежним органом, який наразі призначається Президентом. Про це під час наради щодо реформи енергетичної галузі заявив Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк.

За його словами, члени та керівники Нацкомісії, що здійснює держрегулювання у сферах енергетики та комунальних послуг повинні бути обраними на незалежному конкурсі.

«Національна комісія повинна бути повністю незалежним органом і незалежним регулятором на ринку електричної енергії. Сьогодні цей орган призначається Президентом. Відповідно до проекту закону, який направлений до Парламенту, члени і керівник Національної комісії з регулювання енергетики і комунальних послуг повинні обиратися на незалежному конкурсі».

Для цього, наголосив глава уряду необхідно прийняти відповідний закон про НКРЕКП.

«Цей закон повинен бути прийнятий», - підкреслив він.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Нацкомісія, що здійснює держрегулювання у сфері енергетики та комунальних послуг сподівається, що Мін’юст все ж зареєструє постанову регулятора щодо змін у процедури підключення до електромереж. У НКРЕКП наголошують, що це прямі обов’язки Міністерства.

 
Коментарі (0)