ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрійУряд вирішив провести реконструкцію держкордону

Уряд вирішив провести реконструкцію держкордону

Уряд затвердив концепцію реконструкції державного кордону. Зокрема, згідно з текстом відповідного розпорядження Кабміну, планується підвищити рівень облаштування кордону та удосконалити мережу пунктів пропуску.

Кабінет Міністрів затвердив концепцію реконструкції державного кордону до 2020 року. Про це йдеться у відповідному розпорядженні №1179 «Про схвалення Концепції Державної цільової правоохоронної програми «Облаштування та реконструкція державного кордону» на період до 2020 року» від 11 листопада.

Згідно з текстом розпорядження, наявна мережа пунктів пропуску через державний кордон не забезпечує швидкого перетинання державного кордону особами і переміщення через нього вантажів, завдає шкоди міжнародному іміджу держави, стримує збільшення обсягів транзитних перевезень її територією, призводить до значних економічних втрат та уповільнює процес інтеграції України до Європейського Союзу.

Відтак, реалізація концепції передбачає підвищення рівня облаштування держкордону, забезпечення розвитку та удосконалення мережі пунктів пропуску через державний кордон, створення їх сучасної інфраструктури, оснащення сучасними технічними системами та засобами митного, екологічного і радіологічного контролю та завершення договірно-правового оформлення державного кордону.

Реалізацію цих заходів передбачається фінансувати за рахунок коштів державного бюджету і міжнародної фінансової допомоги.

Зауважимо, що у вересні минулого року Україна почала облаштовувати надійно укріпленого кордону з Російської Федерацією.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, з весни в Україні ведеться робота зі зведення першої та другої ліній фортифікацій. Загалом планується звести  близько 300 об'єктів, а один опорний пункт охоплюватиме площу приблизно у 40 гектарів.

 
Коментарі (0)