ГоловнаКоментаріГазопостачанняУряд визнав газове «фіаско»

Уряд визнав газове «фіаско»

Запаси палива в українських підземних газосховищах зростають з кожним днем. Однак, це не гарантує вдалого проходження опалювального сезону. Чиновники визнали, що накопичених обсягів газу не вистачить для комфортного протікання зимового періоду.

Уряд визнав, що газу, накопиченого у вітчизняних ПСГ, недостатньо для комфортного проходження опалювального сезону. Відповідну заяву зробив Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк на вчорашньому засіданні Кабміну.

«За останній місяць обсяги газу в сховищах зросли на 1,5 млрд куб. м і сьогодні становлять 14,5 млрд куб. м. Цього недостатньо для того, щоб пройти опалювальний сезон. Нагадаю, що ключовий критерій, за яким ми зможемо комфортно пройти опалювальний сезон, – це 19 млрд куб. м газу має бути на початок опалювального сезону в наших сховищах», - сказав він. 
 
За словами Прем'єр-міністра, уряд шукає додаткові джерела фінансування закупівлі природного газу. 
 
«Уряд шукає додаткові фінансові ресурси для того, щоб збільшити обсяги закупівлі газу», - зазначив пан Яценюк.
 
Глава Кабміну нагадав, що останні півроку постачання газу в Україну по імпорту здійснюється виключно з Євросоюзу, а саме через Словаччину.
 
«В черговий раз зазначу, що ми високо цінуємо рівень нашого співробітництва з нашими словацькими партнерами», – додав пан Яценюк.
 
 
Нагадаємо, за інформацією «Укртрансгазу», з початку поточного року вітчизняні газосховища поповнилися на 6,9 млрд куб. м палива. Зокрема за перший та другий квартал поточного року було закачано відповідно 0,1 і 6,8 млрд куб. м. газу.
 
За оперативною інформацією, протягом серпня 2015 року в підземні сховища газу України було закачано 1,503 млрд куб. м блакитного палива.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», директор Українського інституту аналізу та менеджменту політики Руслан Бортнік сказав, що заяви про проблеми з проходженням опалювального сезону в Україні є піаром і робляться з метою відвернення уваги громадськості від факту відсутності реальної роботи.
 
Коментарі (0)