ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГУряд вже розпоряджається заощадженими в опалювальний сезон коштами українців

Уряд вже розпоряджається заощадженими в опалювальний сезон коштами українців

У Мінсоцполітики підрахували, що до кінця опалювального сезону на рахунках споживачів залишиться близько 1,5 млрд грн. заощаджених коштів. У відомстві вже запропонували, як розпорядитись цими грошима.

У Міністерстві соціальної політики заявляють, що у зв’язку з тим, що зима була теплою, на рахунках споживачів до кінця опалювального сезону накопичиться до 1,5 млрд грн. заощаджених коштів. Про це заявив Міністр соціальної політки Павло Розенко, передає прес-служба відомтсва.

У відомстві вже наголошують, що ці кошти необхідно монетизувати.

«За нашими підрахунками, близько 1–1,5 млрд грн. Я за те, щоб цю суму можна було монетизувати. Тоді в майбутньому у людей з'явиться стимул для економії наступного сезону. Але ми повинні чітко сформулювати ідею, що суми на рахунках споживачів мають бути використані не на купівлю їжі, наприклад, а лише на енергозбереження», - сказав він.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Мінфін пояснив принцип проведення перевірки надання субсидій на ЖКП та інших пільг. У відомстві наголосили, що верифікація спрямована на виявлення шахраїв і для законних виплат ризику не несе.

 
Коментарі (3)
Коля Пухов
15 Лютого 2016 p. 21:01
"Чиновники «вихваляються» проходженням першої зими без російського газу ...", а начальники ЖЕКів пишаються, пройшли зиму без підключення опалення у під"їздах...
Коля Пухов
15 Лютого 2016 p. 21:01
На кожній квитації знизу жирним шрифтом надруковано: "Всі дані правої і лівої частин рахунку повинні збігатися". Водночас, "Київгаз" та "Євро-реконструкція" вже котрий місяць не дотримуються цього правила, тобто, зазначають дані лише у лівій частині рахунку, а права частина рахунку залишається порожньою. Робиться це, очевидно, навмисно з метою подальших шахрайств та зловживань, оскільки, дивлячись на праву частину рахунку, не зрозуміло, чому споживач заплатив ту чи іншу суму.
Коля Пухов
15 Лютого 2016 p. 21:16
"Укрпошта" бере додаткову плату (комісію) у розмірі 3 грн. за кожну квитанцію при оплаті електроенергії, телефону та газу, а "Ощадбанк" бере комісію при оплаті газу. Коли нарешті закінчаться ці ганебні шахрайства?