ГоловнаНовини ЖКГПодіїУряд залишив молодших школярів без харчування

Уряд залишив молодших школярів без харчування

Кабмін погодив рішення щодо відміни безкоштовного харчування для школярів 1-4 класів, окрім дітей з малозабезпечених родин. Однак, урядовці дали право владі «на місцях» забезпечувати учнів обідами. Причину такої економії КМУ не пояснили

Кабінет Міністрів прийняв рішення про відміну безкоштовного харчування учнів 1-4 класів, залишивши це право лише за дітьми з малозабезпечених сімей. Відповідне рішення викладено в тексті Постанови №16 від 18 січня 2016 року.

Зокрема, уряд вніс зміни до порядку надання послуг з харчування дітей у дошкільних, учнів у загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладах, операції з надання яких звільняються від обкладення податком на додану вартість.

Поміж тим, у Постанові зазначається, що триразове безкоштовне харчування (сніданок, обід, вечеря) отримуватимуть учні професійно-технічних навчальних закладів з числа дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа, дітей-інвалідів/інвалідів I-III груп та дітей із сімей, які отримують допомогу відповідно до закону «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям».

Втім, у документі наголошується, що харчування можуть  забезпечити органи місцевого самоврядування та передбачати для цього відповідні видатки з місцевих бюджетів.

І це в той час, як на систему субсидій у цьому році вирішено направити 34 млрд грн.

Поряд з цим, Міністерство соціальної політики прийняло рішення про підвищення посадових окладів працівників підвідомчих установ в межах видатків на оплату праці, затверджених у кошторисах, за рахунок виплат, пов’язаних з індексацією, надбавок, доплат, премій на 25%. Відповідне рішення закріплено в Наказі Міністерства №1264.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Кабінет Міністрів замість того, щоб сприяти чесному підприємництву, насаджує патерналізм і залежність людей від держави закликами до масового оформлення субсидій на житлово-комунальні послуги. Таку думку висловив колишній Міністр оборони Анатолій Гриценко.

На його думку, Україна незабаром може перетворитися з демократичної країни в країну, де життя людей не буде залежати від результатів їх праці.

 
Коментарі (0)