ГоловнаКоментаріТарифи ЖКГМасове оформлення субсидій призводить до залежності громадян від держави

Масове оформлення субсидій призводить до залежності громадян від держави

Уряд закликами до масового оформлення субсидій на ЖКП, сприяє патерналізму та залежності громадян від влади. Незабаром це може призвести до перетворення України з демократичної країни в країну, де життя людей не залежатиме від результатів їх праці.

Кабінет Міністрів замість того, щоб сприяти чесному підприємництву, насаджує патерналізм і залежність людей від держави закликами до масового оформлення субсидій на житлово-комунальні послуги. Таку думку висловив у блозі на своєму персональному сайті колишній Міністр оборони Анатолій Гриценко.

«Арсеній Яценюк закликав, щоб все більше громадян оформляли субсидії, отримуючи пряму фінансову допомогу від держави. Чи всі усвідомлюють небезпеку від таких дій влади? Замість того, щоб руйнувати монополізм олігархів, сприяти чесному підприємництву, стимулювати виробництво і створення робочих місць, коли людина и родина почувається впевнено і не залежить від подачок держави, вони навпаки – насаджують тотальний патерналізм і тотальну залежність громадян від влади», – написав пан Гриценко.

Читайте також: За рахунок субсидій держава підтримує НАК «Нафтогаз»

На його думку, Україна незабаром може перетворитися з демократичної країни в країну, де життя людей не буде залежати від результатів їх праці.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше,  в Уряді підрахували, що субсидії на «комуналку» отримує кожен третій громадянин України. Так, стверджують у відомстві, деякі сім'ї сплачують в поточному році за комунальні послуги навіть менше, ніж торік.

«Усі страхи, які були ще півроку тому з приводу того, що субсидію неможливо оформити або що цей механізм не буде працювати, виявилися політичною брехнею. Практично кожен третій громадянин країни отримує пряму фінансову допомогу від держави», - підкреслив Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк.

Також, він заявив, що наразі субсидіями забезпечено 5,4 млн українських сімей і закликав громадян оформлювати субсидії.

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
14 Січня 2016 p. 21:57
Отримавши платіжки за грудень споживачі були неприємно здивовані новим видом узаконеного шахрайства: виявляється, що субсидія на опалення повністю скасовується, якщо нарахована сума менша за суму субсидії. Тобто, чиновники можуть штучно написати велику суму субсидії, і таким способом повністю споживачів її позбавити. Так вони і зробили у грудні 2015 року з оплатою за опалення. ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Навіть я не міг наперед спрогнозувати, що чиновники-можновладці можуть опуститися до такого наглого способу здирництва та обману...