Уряд зглянувся над ЖКГ

Мінрегіон підготував пропозицію щодо збільшення обсягів державного фінансування галузі ЖКГ. На даний момент пропозиція перебуває на розгляді у Кабінеті Міністрів.

Про це повідомив Директор департаменту житлової політики Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Віталій Шаповаленко у ході І з'їзду ОСББ Донецької області, інформаційним партнером якого є ІА «Україна Комунальна».

Зокрема, до квітня з держбюджету буде виділено на проведення капітальних ремонтів багатоквартирного житлового фонду 1 млрд грн. На капітальний ремонт п'ятиповерхових будинків планується направити 500 тис. грн, на ремонт дев'ятиповерхових будинків – 900 тис. грн. На модернізацію ліфтового господарства у житловому фонді планується направити 1,5 млрд грн.

Пан Шаповаленко також наголосив, що навесні цього року буде відновлено бюджетне фінансування Програми пільгового кредитування юридичних осіб, у тому числі - ОСББ. На ці цілі планується направити 300 млн грн.

Нагадаємо, у 2012 році бюджетне фінансування цієї Програми склало 40 млн грн. За бюджетним кредитуванням звернулося 11 ОСББ: 9 - із Донецька, та 2 - із Луцька.

Довідково: За даними Мінрегіону, станом на січень 2013 року в Україні зареєстровано 15,7 тис. ОСББ, при плані - 40 тис.

 
Коментарі (0)