ГоловнаГоловнеТранспортУряд «зіграє у стратегію» з українськими авіаперевезеннями

Уряд «зіграє у стратегію» з українськими авіаперевезеннями

Уряд розробить конкурентну стратегію розвитку авіаперевезень в Україні, щоб мінімізувати ризик повторення проблемної ситуації, пов'язаної з компанією «Аеросвіт».

Про це повідомив Прем'єр-міністр Микола Азаров у соціальній мережі Фейсбук, - інформує «Україну Комунальну» прес-служба Кабміну.

«Ситуація, яка відбувається зараз з компанією «Аеросвіт», змусила нас розробити такі заходи з розвитку авіаперевезень в країні, які б мінімізували ризик повторення подібної ситуації в майбутньому», - сказав Глава Уряду.

При цьому Микола Азаров зазначив, що у світі банкрутство великих авіаперевізників відбувається досить часто. Але, за його словами, «рішення цих проблем полегшується тим, що є конкурентне середовище, і поле збанкрутілої компанії дуже швидко займається конкурентом. Пасажири так чи інакше відчувають незручності, але вони компенсуються, і проблема вирішується на користь більш конкурентного перевізника. І вже на новому етапі пасажири отримують певні переваги».

«Ось і наше завдання: створити таку ж модель у себе в країні. Звичайно, проблем на цьому шляху дуже багато, але ще раз повторюю, цей випадок з приватною авіакомпанією змусив Уряд знаходити рішення, і вони будуть знайдені», - підкреслив Прем'єр-міністр.

Нагадаємо, з 5 січня авіакомпанія «АероСвіт» скасувала низку рейсів через припинення обслуговування в деяких аеропортах, зокрема, у Варшаві, Стокгольмі, Копенгагені, Тель-Авіві, що призвело до обмеження можливостей «АероСвіту» забезпечити своєчасне виконання рейсів в інших напрямах.

Рішення аеропортів і хендлінгових компаній про припинення обслуговування, за заявою «АероСвіту», було спровоковано інформацією у ряді інтернет-видань про визнання авіакомпанії банкротом.

 
Коментарі (0)