ГоловнаНовини ЖКГПодіїУрядова програма «Доступні ліки» буде розширюватися

Урядова програма «Доступні ліки» буде розширюватися

Програма «Доступні ліки» буде розширюватися, і Уряд розглядає можливість збільшити з 2018 року кількість нозологій, на які вона поширюватиметься
Програма «Доступні ліки» буде розширюватися, і Уряд розглядає можливість збільшити з 2018 року кількість нозологій, на які вона поширюватиметься, це заявив Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко в ефірі «5 каналу».
 
Коментуючи хід виконання програми, Павло Розенко зазначив, що наразі іде робота над тим, щоб збільшити асортимент ліків та кількість аптек, які беруть участь у програмі. 
 
«Вже понад 6 тисяч аптек із приблизно 18 тисяч по всій Україні знаходяться в системі, працюють у програмі «Доступні ліки». Кількість аптек щомісяця зростає, і доволі суттєво. А днями Міністерство охорони здоров’я прийняло рішення про збільшення переліку препаратів. Зараз в програмі біля 200 лікарських засобів», – зазначив Павло Розенко і додав, що можливостями програми скористувалися вже понад 4 млн громадян.
 
«Дуже боялися і аптечні установи, і фармвиробники, що держава не буде відшкодовувати вартість лікарських засобів. А зараз вони побачили, що відшкодування йде - два рази на місяць, гроші є, а з останніми змінами до державного бюджету України ще додали 200 млн грн. Ми не будемо робити жодних кроків назад. Встановлюється довіра між державою і фармвиробниками, і бізнесом», - наголосив Павло Розенко.
 
Він підкреслив, що Уряд зі свого боку виконує всі свої зобов’язання щодо фінансового забезпечення програми «Доступні ліки» і очікує такого ж виконання зобов’язань від аптек та виробників. 
 
Уряд започаткував програму «Доступні ліки» у квітні поточного року з метою вирішення одного з ключових завдань – покращання добробуту українців і подовження тривалості життя в Україні. Програма передбачає надання безкоштовних ліків або відшкодування частини вартості ліків від серцево-судинних захворювань, астми та діабету. Джерело фінансування - кошти державного бюджету. 
 

Наразі урядовці прораховують можливість розширення програми і введення в неї більш широкого спектру препаратів.  

 
Коментарі (0)