ГоловнаКоментаріТранспортЗакриття доріг для вантажівок «вб’є» частину економіки країни

Закриття доріг для вантажівок «вб’є» частину економіки країни

Кабмін заборонив вантажівкам масою понад 24 тонни проїзд дорогами місцевого значення. Однак, експерти зазначають, що такий крок не є продуманим та негативно вплине на економіку.

Рішення Кабінету Міністрів щодо введення заборони на проїзд дорогами місцевого значення вантажівкам вагою більше 24 тонни не є достатньо продуманим кроком. Адже, поки що ці норми лише на папері. Таку думку висловив екс-заступник Міністра інфраструктури Олександр Кава, передає «Голос Столиці».

Зокрема, за словами експерта, такий крок хоч і сприятиме більшому збереженню дорожнього покриття, але зруйнує частину економіки.

Крім того, пан Кава зазначив, що не всі порти мають вихід до доріг державного значення.

«Це трохи врятує наші дороги, але це вб'є частину нашої економіки. З боку Мінінфраструктури ми, як завжди, бачимо не до кінця продуманий крок. Адже водій не завжди може бачити, по дорозі якого значення їде. Наприклад, навіть не всі порти України мають виходи до доріг державного значення, деякі мають виходи тільки до доріг місцевого значення. Ця норма залишиться на папері. Якщо контроль буде налагоджений, то частину вантажу буде перекладено на залізничні перевезення», - сказав експерт.

Читайте також: Українську інфраструктуру покращать за європейські кошти

Крім того, регіональні служби автомобільних доріг найближчим часом повинні оприлюднити інформацію про нові обмеження на офіційних сайтах і встановити відповідні дорожні знаки.

Нагадаємо, уряд ввів обмеження на рух автомобільними дорогами загального користування місцевого значення для вантажівок фактичною масою понад 24 тонни (або більше 7 тонн на вісь).

«Зараз почнуть діяти жорсткі правила, для ефективного контролю ми суттєво збільшуємо штрафні санкції за порушення, будуємо мережу з 200 пунктів автоматичного контролю ваги авто «на ходу», а також закуповуємо 100 мобільних вагових комплексів. З 2016 року на дорогах запрацює нова транспортна інспекція, яка буде використовувати сучасні засоби відеофіксації та контролю ваги «на ходу» і таким чином забезпечить чітке дотримання вагових норм, та збереже наші дороги від руйнування. Лише після цього можна буде починати вкладати кошти у їх ремонт», - повідомив Директор департаменту стратегічного розвитку автомобільних доріг та автотранспорту Роман Хміль.

 
Коментарі (0)