ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняУжгородських боржників почали «відрізати» від води

Ужгородських боржників почали «відрізати» від води

Загальний борг споживачів перед КП «Водоканал м. Ужгорода» станом на 1 березня 2012 року сягає 18,5 млн грн. Основний боржник – населення.

В обласному центрі Закарпаття спеціалісти комунального підприємства «Водоканал м. Ужгорода» почали відключати від води неплатників-юридичних осіб. Про це повідомили у прес-службі Ужгородського міськвиконкому.

Як йдеться у повідомленні, в Ужгороді  відключили водопостачання гуртожитку, що розташований по вул. Бородіна, 14, а також у будівлях обласного військкомату і піхотного полку по вул. Другетів. За офіційними даними КП «Водоканал м. Ужгорода», державний бюджет за об’єкти військових боргує підприємству понад 200 тисяч гривень.

Також наразі в Ужгороді попередження про відключення водопостачання отримала Коритнянська сільська рада. «Загальний борг сіл цього куща, які живляться водою від міської інфраструктури, сягає 4 мільйонів гривень», - уточнюють у прес-службі.

Як повідомляють в КП «Водоканал м. Ужгорода», такі заходи впливу, як відключення від водопостачання сприяють терміновому погашенню боргів. Як приклад підприємство наводить три кооперативні будинки в Університетському провулку та на вулиці Капушанській в Ужгороді: після відключення правління терміново знайшло можливість розрахуватися за послуги й їх відновили.

Прес-служба Ужгородської міської ради також уточнює: такі дії щодо неплатників викликані тим, що ПАТ «Закарпаттяобленерго», вимагаючи від Водоканалу 100-відсоткового розрахунку за електроенергію, попереджує про відключення об’єктів комунального підприємства від електрики.

Загальний борг споживачів перед КП «Водоканал м. Ужгорода» станом на 1 березня 2012 року сягає 18,5 млн грн. Основний боржник – населення.

КП «Водоканал м. Ужгорода» на сьогодні боргує ВАТ ЕК «Закарпаттяобленерго» 14, 1 млн гривень.

Тільки за 2 місяці 2012 року споживачі заборгували за послуги водопостачання та водовідведення КП «Водоканал м. Ужгорода» 1 млн грн, в тому числі населення - понад 422 тисяч гривень.

Джерело - УНІАН

 
Коментарі (0)