ГоловнаНовини ЖКГНадзвичайні подіїВ багатоповерхівці у Сумах з газопроводу замість газу пішла вода

В багатоповерхівці у Сумах з газопроводу замість газу пішла вода

Газопровід буде відновлено лише тоді, коли будуть злиті всі залишки води із газової системи будинку.

Газопровід буде відновлено лише тоді, коли будуть злиті всі залишки води із газової системи будинку.

 В Сумах мешканці 48 квартир в будинку залишились без природного газу через те, що з газопроводу в квартирах цього будинку замість газу пішла вода.

Про це йдеться у повідомленні  УНН з посиланням на ПАТ "Сумигаз".

"Один із мешканців будинку вирішив власноруч замінити стару газову колонку на нову. Чоловік переоцінив своє вміння, переплутав шланги, підключивши газову систему багатоквартирного будинку до водопровідної. Після чого до газової мережі потрапила вода. У результаті залиті газові прилади споживачів та виведені з ладу прилади обліку газу. На сьогодні аварійно-відновлювальні роботи тривають. У всіх 48 абонентів лічильники газу зняті для перевірки працездатності", - зазначив головний інженер ПАТ "Сумигаз" Дмитро Сергієнко.

Функціонування будинкової мережі буде відновлено лише тоді, коли будуть злиті всі залишки води із газової системи будинку.

Зазначається, що винуватця аварійної ситуації чекає штраф та компенсація завданих збитків як сусідам, так і газорозподільній компанії.

Як повідомлялося раніше, Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко заявив, що будинкові вузли комерційного обліку встановлюватиме постачальник.

Зазначається, що за законом встановлення, оснащення оплачує споживач або органи місцевого самоврядування. Обслуговування та заміну лічильника оплачує споживач. Також ці суми будуть розстрочені на 5 років. Тому сплата за місяць на квартиру складатиме 6-12 гривень, тобто не більше 1% суми рахунку.

Нагадаємо, Зубко також переконаний, що після встановлення будинкового лічильника сума в рахунках мешканців багатоповерхівки зменшиться на 200-600 грн.

 

 
Коментарі (0)