ГоловнаКиївські будніБлагоустрійВ боротьбі комунальників зі снігом страждають автомобілісти

В боротьбі комунальників зі снігом страждають автомобілісти

Міська влада повiдомила, що не несе відповідальності у разі пошкодження транспортних засобів

На одній з центральних вулиць Києва з`явилося оголошення, яке попереджає власників автомобілів про можливе заподіяння їм пошкоджень і про відсутність відповідальності з боку комунальних служб.

Так, на вул. Червоноармійська, 102, дільницю території із зібраним снігом обнесли червоною стрічкою і повісили оголошення такого змісту: «Машини не ставити! Прибирання снігу бульдозером! 05-06-07.02.2013. Міська влада не несе відповідальності у разі пошкодження транспортних засобів якщо ті заважають роботі комунальних служб» (пунктуація збережена - ред.).

«Цілком можливо, що міська влада і не несе відповідальність за можливі пошкодження автомобілів, що стоять на тротуарі, але вже точно відповідальність несе власник бульдозера, що є джерелом підвищеної небезпеки», - прокоментував «Коментарям» неоднозначне оголошення міської влади юрист Клим Братковський.

За його словами, це прибирання не пов`язане з крайньої необхідностю. «Але, якщо б це прибирання снігу і було пов`язане з усуненням небезпеки, що загрожує цивільним правам або інтересам фізичної або юридичної особи, то і в цьому випадку відшкодування шкоди покладається на особу, яка завдала шкоди, - підкреслив Братковський. - І тільки з урахуванням всіх обставин справи суд може перекласти обов`язок по відшкодуванню збитку на особу, в інтересах якої були вчинені дії на усунення небезпеки, тобто на самого автовласника».

В даному випадку, вважає юрист, це лише залякування автовласників, щоб вони звільнили тротуар для прибирання снігу, і не більше того.

комунальні служби прибирають сніг 2013

прибирання снігу київ 2013

снігоприбиральна техніка киів 2013

прибирання снігу 2013

Фото: Клим Братковський.

 
Коментарі (0)