ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрійВ Чорнобильській зоні створять туристичний маршрут

В Чорнобильській зоні створять туристичний маршрут

У Міністерстві охорони навколишнього середовища та природних ресурсів заявили, що відомство має намір відновлювати зону відчуження ЧАЕС і зберегти там туристичні об’єкти

 

У Міністерстві охорони навколишнього середовища та природних ресурсів заявили, що відомство має намір відновлювати зону відчуження ЧАЕС і зберегти там туристичні об’єкти. Зокрема, програма реновації розписана на 2 роки.

Відтак, у 2021 році планують провести консервацію кафе «Прип’ять», квартиру-музей Володимира Правика та оглядовий дах 16-поверхового будинку. Крім того, хочуть привести до ладу вокзал, басейн та Дугу, проте змінювати їх стан не будуть.

У 2022 році з КПП «Дитятки» хочуть зробити новий сучасний технічний термінал. Зокрема, для того аби пропуск робочих та туристів відбувався швидше. Також колишню СТО перероблять на сучасний хаб.

Згідно з інформацією, загалом на оновлення туристичних об’єктів у Чорнобильській зоні виділили 30 млн гривень.

Раніше ми писали, що український парламент посилив покарання за незаконне відвідування зони ЧАЕС – тепер за це може загрожувати кримінальна відповідальність.

Нагадаємо, у Мінекології заявляли, що на сьогодні в Чорнобилі реалізується 16 проектів міжнародної технічної допомоги з виведення з експлуатації та вдосконалення системи поводження з радіоактивними відходами.

 

 

 
Коментарі (0)