ГоловнаНовини ЖКГЕнергозбереженняВ Держенергоефективності намагаються оновити застарілі законодавчі акти

В Держенергоефективності намагаються оновити застарілі законодавчі акти

Замість застарілих адміністративних заходів контролю, впроваджуємо стимули для роботи бізнесу у сфері енергоефективності.

20 квітня на засіданні Урядового комітету з питань європейської, євроатлантичної інтеграції, міжнародного співробітництва та регіонального розвитку схвалено розроблений Держенергоефективності проект постанови Уряду, який має на меті привести неактуальні законодавчі акти з питань контролю у сфері енергозбереження у відповідність до чинного законодавства.

Про це повідомляє прес-служба Держенергоефективності.

«Справа в тому, що у 2012 році із Закону України «Про енергозбереження» виключено норми щодо обов’язковості державного контролю у сфері енергозбереження. Методи регулювання відносин мають бути ефективні, тому Україна робить вибір на користь не адміністративних, а стимулюючих механізмів, які вже виправдали себе у багатьох європейських країнах», - пояснив Голова Агентства Сергій Савчук.

«Наразі ведеться активна робота щодо оновлення законодавчої бази. Деякі акти вже втратили свою актуальність, інші потребують внесення змін. На вирішення цього питання і спрямований підготовлений Агентством проект постанови Уряду», - підкреслив С. Савчук.

Водночас, Сергій Савчук зауважив, що Агентство аналізує досвід країн ЄС та розробляє нові механізми стимулювання підвищення енергоефективності у житловому і бюджетному секторах, а також у промисловості.

 

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
21 Квітня 2017 p. 22:03
Раніше Ощадбанк брав 3-5 грн. додаткової плати (за приймання платежу) за одну квитанцію, але не за кожну -- за деякі квитанції додаткова плата не бралася. А тепер Ощадбанк бере 3 грн. вже ЗА КОЖНУ квитанцію. Тобто, це здирництво не припинилося, а навпаки, збільшилося.