ГоловнаНовини ЖКГЕнергозбереженняВ Держенергоефективності показали досягнення у відновлювальній енергетиці

В Держенергоефективності показали досягнення у відновлювальній енергетиці

Потенціал розвитку вітроенергетики в Україні - один з найбільших у Східній Європі. Приєднання України до IRENA дасть можливість збільшити «зелені» інвестиції, отримувати дешеві кредити на «зелені» проекти

Потенціал розвитку вітроенергетики в Україні - один з найбільших у Східній Європі. Приєднання України до IRENA дасть можливість збільшити «зелені» інвестиції, отримувати дешеві кредити на «зелені» проекти, розробляти спільні механізми фінансування підготовки та впровадження якісних проектів.

Голова Держенергоефективності Сергій Савчук на 8-ій сесії Асамблеї Міжнародного агентства з відновлюваних джерел енергії IRENA в Абу-Дабі (ОАЕ) презентував останні досягнення України у відновлюваній енергетиці та перспективи співпраці.

Про це повідомляє Управління комунікації та зв'язків з громадськістю Держенергоефективності, передає Укрінформ. 

«Уряд України пройшов довгий шлях, щоб приєднатися до Статуту IRENA. Нещодавно відповідний Закон України № 2222-VIII, розроблений Держенергоефективності, прийнято парламентом та підписано Президентом України П. Порошенком», - наголосив Савчук та додав, що днями міністр закордонних справ України Павло Клімкін підписав відповідний документ щодо приєднання України до IRENA. 

Після приєднання до IRENA Україна зможе: збільшити «зелені» інвестиції, отримувати дешеві кредити на «зелені» проекти, розробляти спільні механізми фінансування підготовки та впровадження якісних проектів.

За словами Савчука, потенціал розвитку вітроенергетики в Україні - один з найбільших у Східній Європі. Крім цього, країна має значні можливості для широкого впровадження проектів з виробництва енергії з біомаси та відходів.

На заході Савчук мав нагоду обговорити тенденції розвитку «чистої» енергетики у світі та в Україні із директором секретаріату Енергетичного співтовариства Янецом Копачем та президентом «Energy Watch Group», екс-депутатом парламенту Німеччини Хансом-Йозефом Феллом.

У заході взяли участь понад 1200 представників зі 150 країн світу.

Як зазначив генеральний директор IRENA Аднан Амін, людство вступає "в нову епоху енергетичної трансформації, а відновлювана енергетика стає важливим рушієм економічного зростання, створення робочих місць та соціального розвитку, а також вирішує проблеми зміни клімату та зменшення шкідливих викидів".

За даними IRENA, з 2013 року понад 1 трлн. доларів інвестовано у відновлювану енергетику у всьому світі. На сьогодні створено майже 10 млн нових робочих місць у цій сфері.

Президентом цьогорічної сесії Асамблеї обрано Уругвай, що вражає своїми успіхами у відновлюваній енергетиці. Наприклад, у 2017 р. в Уругваї з відновлюваних джерел енергії згенеровано більше 90% електроенергії, з яких 35% - завдяки вітроелектростанціям.

 

 
Коментарі (0)