ГоловнаНовини ЖКГЕнергозбереженняВ Держенергоефективності закликають ЕСКО-компанії до співпраці

В Держенергоефективності закликають ЕСКО-компанії до співпраці

В Держенергоефективності закликали ЕСКО-компанії брати участь у тендерах на утеплення бюджетних установ через систему електронних публічних закупівель ProZorro.

В Держенергоефективності закликали ЕСКО-компанії брати участь у тендерах на утеплення бюджетних установ через систему електронних публічних закупівель ProZorro.

На сьогодні, спільними зусиллямиМінекономрозвитку, Держенергоефективності, ДП «ПРОЗОРРО» та експертами запроваджено спеціальний модуль для ЕСКО-закупівель.

Про це розповів Голова Держенергоефективності Сергій Савчук, повідомляє прес-служба Держенергоективності.

«Започаткування модуля з прив’язкою до системи ProZorro – це ключове і революційне рішення, яке повністю відкриває ринок ЕСКО-послуг у бюджетній сфері України. Тепер ЕСКО-компаніїможуть вільно, у прозорий спосіб, на відкритій площадці змагатися за тендер на впровадженняенергоефективних заходів у школах, дитсадках, лікарнях тощо», - пояснив Голова.

Важлива особливість ЕСКО-тендера полягає у тому, що виграє не той, хто запропонує найнижчу ціну, а той, хто надасть найвищий показник ефективності енергосервісного договору (NPV). Цей показник визначає потенційну економію коштів на енергоспоживанні та грошову вигоду для бюджетної установи. Водночас -  це запорука закупівлі найбільш ефективного та якісного устаткування та матеріалів для проведення робіт.

Станом на 20 жовтня 2017 року вже оголошено понад 20 відкритих торгів з енергосервісу. Очікується, що цього року буде оголошено понад 100 тендерів.

Нагадаємо, що сьогодні ЕСКО-контракти реалізуються в 4-х регіонах України: Києві, Миргородському районі Полтавської області, Савранському районі Одеської області та м. Канів на Черкащині. В бюджетних закладах встановлюються ІТП, модернізуються системи опалення, освітлення тощо. Інвестори вже почали отримувати повернення вкладених коштів. Бюджетні установи зможуть заощаджені кошти спрямувати на інші енергоефективні проекти.

 

 
Коментарі (0)