ГоловнаНовини ЖКГНадзвичайні подіїВ Києві нова система оповіщення інформуватиме про час та місце удару ракет

В Києві нова система оповіщення інформуватиме про час та місце удару ракет

В Києві система, яку нині тестують, буде прогнозувати найбільш небезпечні райони та час удару ракет.

 

У Києві тестують ізраїльську систему оповіщення про атаки. Про це повідомив посол України в Ізраїлі Євген Корнічук, пише The Jerusalem Post. 

«Сподіваюся, вони швидко завершать і ми зможемо скопіювати її в усі великі міста», — сказав посол. За його словами, цю систему планують використовувати у містах із населенням понад мільйон», — розповів він.

Система ідентифікує ракети та снаряди всіх видів і проєктує, куди вони впадуть, у такий спосіб визначаючи та зменшуючи територію, мешканці якої можуть опинитися в небезпеці.

Також вона розраховує, скільки часу мають люди в небезпечних зонах, аби знайти укриття.

Про це в ефірі телеканалу «Київ» розповів експерт Центру оборонних стратегій Андрій Риженко.

«Інформація буде стосуватися кожного індивідуально, інформації про ракети там не буде. Там будуть рекомендації, що робити людині. Ця система являє собою — розумний хаб, в який стікається інформація з радарів систем ППО. Цей розумний хаб оброблює траєкторії цих ракет. Він робить висновки, які райони Києва найбільш небезпечні та розраховує час, коли удар може бути по цьому району».

Ізраїльська система раннього попередження поєднує використання радарів та оптичних пристроїв для виявлення запусків ракет і безпілотників. Вона ідентифікує розміри об’єктів і визначає потенційні загрози. Спочатку інформація зʼявляється на електронній карті, а потім громадян інформують про загрозу за допомогою телефону, радіо, телебачення чи сирени.

 

 

 

 
 
Коментарі (0)