ГоловнаКоментаріОпалювальний сезон 2023-2024В. Кличко: «Місто було змушено надати аванс «Київенерго» в обсязі 250 млн грн.»

В. Кличко: «Місто було змушено надати аванс «Київенерго» в обсязі 250 млн грн.»

Мер Києва Віталій Кличко наполягає на внесенні до Верховної Ради проекту закону про погашення та реструктуризації заборгованості за енергоносії та списання штрафних санкцій у теплопостачанні.
Мер Києва Віталій Кличко наполягає на внесенні до Верховної Ради проекту закону про погашення та реструктуризації заборгованості за енергоносії та списання штрафних санкцій у теплопостачанні. Про це він заявив під час засідання антикризового енергетичного штабу по підготовці до початку опалювального сезону, повідомляє прес-служба КМДА.
 
"Ми протягом кількох місяців відзначали критичні фактори, які не дозволяють теплопідприємствам належним чином підготуватися до зими. Вже протягом декількох місяців заблоковані рахунки теплопостачальних підприємств. Таких в Україні 104. Немає коштів і на встановлення будинкових лічильників і на заміну аварійних мереж. І все це при тому, що рівень розрахунків за газ перед НАК "Нафтогаз" становить 101%", – підкреслив мер Києва.
 
"Нам дорікають: у вас же перевиконання бюджету. Так, мовляв, "закривайте" все за бюджетні кошти. Але ми працюємо в рамках закону. До того ж об'єктивно є речі, на які місцева влада не може вплинути", – зазначив міський голова.
 
Він підкреслив, що столична влада, враховуючи всі критичні фактори, що зробила і робить все, щоб врятувати ситуацію і щоб у Києві опалювальний сезон не був зірваний.
 
"Ми прийняли рішення про встановлення частини лічильників інвестиційної програми "Київенерго" за рахунок міських коштів. Ціна питання – майже 40 млн грн. На сьогоднішній день більше 90% столичних будинків вже оснащені лічильниками тепла, що дозволить скоротити витрати киян на оплату тепла", – зазначив Кличко.
 
Також, Віталій Кличко повідомив, що місто був змушений надати аванс "Київенерго" в обсязі 250 млн грн.

"Тобто ми сьогодні робимо все, що можемо, – готуємося до зими в автономному режимі, я б сказав так", – сказав Віталій Кличко. Він підкреслив, що ситуація в столиці не відрізняється від ситуації в багатьох інших містах країни: у більшості теплопостачальних підприємств заблоковані рахунки і відсутні оборотні кошти, не виконуються інвестиційні програми та планові ремонти, зростає кількість пошкоджень тепломереж. 

 
Коментарі (0)