ГоловнаНовини ЖКГЕнергозбереженняВ Маріуполі збільшили відшкодування теплих кредитів до 50%

В Маріуполі збільшили відшкодування теплих кредитів до 50%

На сьогодні ОСББ Маріуполя зможуть отримати найбільшу компенсацію від держави за «теплим кредитом»: щонайменше 40% - з державного бюджету, 50% - з міського.

На сьогодні  ОСББ Маріуполя зможуть отримати найбільшу компенсацію від держави за «теплим кредитом»: щонайменше 40% - з державного бюджету, 50% - з міського. 

Днями Маріупольська міська рада прийняла рішення збільшити розмір відшкодування з міського бюджету суми «теплих кредитів» для ОСББ, а саме - з 30% до 50%, передає прес-служба Урядового порталу.

Відтепер ОСББ Маріуполя зможуть отримати найбільшу компенсацію від держави за «теплим кредитом»: щонайменше 40% - з державного бюджету, 50% - з міського. Це унікальний шанс утеплити будинки фактично за 10% від вартості необхідних матеріалів та обладнання.

На реалізацію цієї міської програми у 2018 р. бюджетом міста передбачено 295 тис. гривень.

«Вітаю рішення міської ради надати ще більше співфінансування для ОСББ під час утеплення будинків. Це доводить, що влада на місцях усвідомлює значущість питання енергоефективності та готова допомагати громаді у цьому питанні. У результаті ми побачимо справжню синергію дій Уряду та місцевої влади: держава надає відшкодування, а ОСББ утеплюється, зменшуючи енергоспоживання та заощаджуючи на сплаті за комунальні послуги», - прокоментував Голова Держенергоефективності Сергій Савчук.

«Ми почули наших жителів і посилили дану програму з утеплення житлового фонду нашого міста», - підкреслив важливість програми міський голова м. Маріуполь Вадим Бойченко.

За умовами програми ОСББ Маріуполя зможуть одержати компенсацію за «теплим кредитом» для проведення таких робіт: комплексна термомодернізація будинку, заміна вікон на енергоефективні, встановлення ІТП, лічильників тепла, модернізація освітлення тощо.

Нагадаємо, на початку грудня минулого року Кабінет міністрів збільшив видатки в проекті державного бюджету на 2018 рік на реалізацію програм із енергоефективності з 800 млн до 2 млрд грн. 

Як повідомлялося раніше, на реалізацію програми «теплих» кредитів Кабінет міністрів заклав на 2017 рік 400 млн грн. У другій половині 2017 року на цю програму було додатково спрямовано ще 300 млн грн.

На 2018 рік спочатку видатки на таке кредитування також були передбачені на рівні 400 млн грн. За оцінками Держенергоефективності, річна потреба у фінансуванні програми «теплих» кредитів становить 1,9 млрд грн.

22 листопада 2017 року прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що Кабмін під час підготовки проекту держбюджету на 2018 рік збільшить статтю видатків для фінансування програми «теплих» кредитів.

 

 
Коментарі (0)