ГоловнаНовини ЖКГПолітикаВ Міненерго посилили співпрацю з НАТО

В Міненерго посилили співпрацю з НАТО

Міненерговугілля продовжує зміцнювати енергетичну безпеку. В міністерстві посилили співпрацю з Центром енергетичної безпеки НАТО.

Про це заявила заступник Міністра енергетики та вугільної промисловості України Наталія Бойко, йдеться у повідомленні Урядового порталу.

«Міністерство продовжує послідовно працювати над зміцненням енергетичної безпеки наших інфраструктурних об’єктів, так званої критичної інфраструктури. Для цього ми посилили співпрацю з Центром енергетичної безпеки НАТО», - зазначила Наталія Бойко.
«Оскільки Україна стала на шлях європейської та євроатлантичної інтеграції, звичайно, нам потрібно зміцнювати співпрацю з НАТО - у тому числі і в напрямку зміцнення енергетичної безпеки», - сказала Наталя Бойко.

Бойко також відзначила основні напрямки роботи Міністерства щодо вивчення досвіду зарубіжних країн як оперативно реагувати на загрози.

 «По-перше, ми працюємо над тим, щоб зміцнити нашу кібербезпеку. Є низка спільних заходів, як з Центром НАТО, так і з іншими партнерами України. Паралельно з тим нам важливо підготувати наші внутрішні кадри, які зможуть пізніше забезпечити підтримку інфраструктури і  працювати з тими загрозами, які зараз представляє сучасний світ», — зазначила заступник міністра.
За її словами, одним із важливих завдань є підготовка кадрів, які змогли б оперативно реагувати на виклики.

«Ми будемо працювати з нашими кадрами, щоб наші ІТ-спеціалісти додатково отримали кваліфікацію міжнародного стандарту, щоб реагувати оперативно. Ми також думаємо про те, як потім цих спеціалістів залишити на наших підприємствах», - зазначила Наталія Бойко.

Наразі  Україна опрацьовує можливість участі у Центрі енергетичної безпеки НАТО.

Нагадаємо,Міністерство енергетики та вугільної промисловості України представило фінальний проект Енергетичноїстратегії до 2035 року та очікує на його найскоріше ухвалення.

«Міністерство сьогодні опублікувало фінальний драфт Енергетичної стратегії. Вона спрямована, зокрема, на посилення усіх напрямків енергетичної безпеки. Для нас це дуже важливий документ», - заявила Наталія Бойко.

Найближчим  часом очікується на ухвалення документа Кабінетом Міністрів України.

 
Коментарі (0)