ГоловнаНовини ЖКГНовини ЖКГВ Мінрегіоні відзначили кращі практики місцевого самоврядування

В Мінрегіоні відзначили кращі практики місцевого самоврядування

В Мінрегіоні переконані, що місцеві громади потребують вивірених рішень щодо створення ЦНАПів, Нового освітнього простору, формування мережі первинної медичної допомоги, організації збирання відходів.

 

В Мінрегіоні переконані, що місцеві громади потребують вивірених рішень щодо створення ЦНАПів, Нового освітнього простору, формування мережі первинної медичної допомоги,  організації збирання відходів.

Розвиток людського потенціале в регіонах, на сьогоднішній день,є одним з найважливіших питань з огляду на проведення місцевих виборів, виборів в ОТГ або доєднання до територіальних громад. Саме тому, найкращі практики місцевого самллврядування, зокрема, найкращі інфраструктурні проекти повинні бути направленні на зростання людського потенціалу.

«Сьогодні тут присутні успішні менеджери, які впроваджують кращі практики у місцевому самоврядуванні. В першу чергу ви маєте пам’ятати, що кожен реалізований вами проект, кожна успішна практика повинні бути спрямовані на одне: розвиток людського потенціалу в регіонах. Це дасть вам можливість показати перспективу якісного життя через впровадження кращих практик і залучити молодь до управлінських процесів у громадах», - заявив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, звертаючись до переможців конкурсу «Кращі практики місцевого самоврядування у 2017 році», йдеться в повідомленні Урядового порталу.

«Розвиток людського потенціалу в регіонах – дуже важливе питання з огляду на проведення місцевих виборів, виборів в ОТГ або доєднання до територіальних громад. З децентралізацією відбулася передача не тільки повноважень і ресурсів, в Україні відбулася децентралізація лідерства. Сьогодні з’явилося дуже багато лідерів на місцях, які беруть на себе відповідальність, впроваджують проекти і залучають перспективну молодь. Тому, всі найкращі практики, які реалізовуються в громадах, найкращі інфраструктурні проекти повинні бути направленні на зростання людського потенціалу», - зазначив Геннадій Зубко.

За його словами, за людським потенціалом приходить й інвестор. А інвестиції в громаду – це збільшення податків і власних доходів, збільшення можливостей щодо витрат та впровадження нових проектів.

Віце-прем’єр-міністр зауважив, що цінність успішних практик важлива і в рамках секторальної децентралізації. «Наші громади гостро потребують вивірених рішень щодо створення ЦНАПів, Нового освітнього простору, формування мережі первинної медичної допомоги,  організації збирання відходів.Мінрегіон максимально підтримує налаштованість громад на практичний результат і проектний менеджмент. Ми будемо і надалі генерувати реформу і нарощувати її оберти», - підкреслив урядовець.

Нагадаємо, що починаючи з 2014 року, Мінрегіон щорічно проводить конкурс «Кращі практики місцевого самоврядування». За чотири роки кращими визнано 108 практик. Цього року проекти реалізовувалися за напрямками: «Прозорість та підзвітність місцевого самоврядування», «Практики розвитку регіонів та громад, засновані на власних стратегіях та ресурсах», «Співробітництво територіальних громад». Серед 29 фіналістів – 10 сільські, селищні, міські ради об’єднаних територіальних громад.

За короткий час, від початку прийняття доленосного рішення про об’єднання, вони зробили відчутний крок вперед на шляху кардинальних змін у питаннях розвитку та підвищення добробуту людей.

Загалом за чотири роки найвищий відсоток успішних практик від кількості поданих на Конкурс заявок у Чернігівській (38%), Волинській (36%), Івано-Франківській (35%) областях.

 

 
Коментарі (0)