ГоловнаНовини ЖКГПолітикаВ «Нафтогазу» відібрали ліцензії на газові родовища

В «Нафтогазу» відібрали ліцензії на газові родовища

В НАК заявляють, що через анулювання дозволів держава недоотримає 150 млрд грн.

Держслужба геології та надр ліквідувала три спецдозволи "Нафтогазу" на розробку Оболонської, Будищансько-Чутівської і Писаревської нафтогазоносних площ на Полтавщині.

Під відповідним наказом поставив свій підпис керівник Держгеонадра.

Як зазначається, ліквідувати дозвіл українській корпорації було вирішено після звернення чиновників Полтавської облради та нардепа БПП Сергія Капліна, які стверджували, що роботу на площах було порушено.

У березні цього року регулятор призупинив дію спецдозволів та надав компанії 30 днів на усунення порушень. У вересні після судових розглядів було задоволено позов Держгеонадр та дозволено анулювати ліцензії.

В "Нафтогазі" ж кажуть, що інвестували майже 800 млн гривень у видобуток нафти та газу і через позбавлення ліцензій держава недоотримає 150 млрд грн рентних платежів.

Додамо, за акціонерною корпорацією числиться ще шість ліцензій на інші родовища, але половина з них знаходиться на контрольованій сепаратистами території, а інша - на континентальному шельфі.

Раніше повідомлялося, що "Нафтогаз" на 2018-й запланував отримати удвічі вищий прибуток та втричі підвищити зарплати співробітникам.

 

 
Коментарі (0)