ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрійВ нерозчищених від снігу вулицях винен Президент - опитування

В нерозчищених від снігу вулицях винен Президент - опитування

Що думають українці з приводу нерозчищених від снігу вулиць та доріг, дізнавалася «Україна Комунальна»

З початком снігопадів у численних містах України за лише одну добу випадали місячі, а подекуди й двомісячні норми опадів у вигляді дощу та снігу. У такій критичній ситуації комунальники намагаються якомога швидше привести стан вулиць та доріг до норми. А чиновники, побачивши, що це у останніх виходить місцями не зовсім оперативно та якісно, починають шукати найрізноманітніші, та часом, зовсім не аргументовані причини надміру засніжених вулиць.

Зокрема, нещодавно Прем'єр-міністр Микола Азаров порадив українцям не скаржитися на ситуацію з засніженими дорогами, а, натомість, взяти активну участь у ліквідації наслідків негоди.  

«Поки наші люди не зрозуміють, що замість того, щоб скиглити – взяв лопату, вийшов біля під'їзду, розчистив свою дорогу, попросив сусіда прибрати машину, щоб вона не перетворилася на нездоланну перешкоду. Хіба ми це зробили? Ми цього не зробили», - зазначив Прем'єр.

У свою чергу, у Київській міській держадміністрації запевнили, що причиною неприбраного снігу, непосипаних і тому слизьких тротуарів, є «людський чинник». А саме, чиновники вважають, що у всьому винні двірники.

«Колись двірник починав свій робочий день з 5 ранку і працював протягом доби, а сьогодні 2 години попрацював , і потім знайти когось важко», - зазначає начальник Головного управління з питань надзвичайних ситуацій столиці Віталій Пшеничний.

Проте, що з цього приводу думають самі українці вирішила поцікавитися  редакція «України Комунальної». Відтак минулого тижня на шпальтах інформаційного агенства проходило опитування на тему: хто винен у тому, що міські дороги та автотраси не розчищаються?

Як виявилося більшість опитаних – 42% респондентів - переконані, що у нерозчищених дорогах винен Президент; 17% українів мислять більш локально та зазначають, що у надміру засніжених вулицях винні муніципалітети, які не в змозі забезпечили комунальників відповідною технікою. Подібної думки дотримуються ще 13% громадян. Проте уточнюють, що наявність снігоприбиральної техніки у вирішенні даної проблеми нідочого, а у всьому винні самі комунальники, які чекають, що сніг розтане сам.

16% опитаних стверджують, що винуватцями є автодорожні служби, які вчасно не реагують на складні погодні умови. Ще 5% українців вважають, що критичні ситуації на дорогах, складаються через неспроможність служб МНС долати наслідки негоди.

На сам кінець, лише 2% українців переконані, що причину негараздів потрібно шукати у собі. Даний відсоток опитаних стверджує, що в кучугури снігу повинні розчищати самі громадяни.

Цікаво, що опитування, яке проводила «Україна Комунальна» на офіційній сторінці у Facebook має трохи інші результати. Відтак більшість опитаних у соцмережах, а це 8 голосів, переконані, що винуватцями та відповідальними за засніжені міські дороги та автотраси є  муніципалітети та відсутнісь снігоочиної техніки. Інша частина читачів розділила думку опитаних на сайті з приводу даного питання.

Отже, проаналізувавши отримані результати, можемо зробити висновок, що загалом українціям важко визначити конкретного винуватця неприбраних від снігу вулиць та доріг. Більшість опитаних схилилась до доволі абстрактної  позиції, що винуватцем є Президент. Решта ж українців майже порівну зинуватила різні служби, які, в тій чи іншій мірі, мають відношення до складної  ситуації у містах і на автошляхах.

 
Коментарі (1)
slim
27 Грудня 2012 p. 22:21
у нас улицы, на которых чины живут, почистили! обвинять дворников - бред! к тому же "а судьи кто?!". депутаты то на каникулах, то бойкотируют хождение на работу. а "брать лопати в рукы и не скыглиты" - товарищ дорогой, подай пример! к тому же, люди платят взносы коммунальным службам и хотят, чтобы те делали свою работу. причины, по которым последние ее не выполняют в полной мере, думаю, известны всем. и помните: "рыба гниет с головы"!..