ГоловнаКоментаріГазопостачанняВ Росії не вірять в газову незалежність України

В Росії не вірять в газову незалежність України

В Росії вважають, що Україна навряд чи стане незалежною від російського газу. У «Газпромі» заявили, що Україна не зможе перейти на американське чи європейське паливо.

В «Газпромі» мають сумніви, що Україна стане незалежною від російської компанії. Зокрема, на підприємстві вважають, що Україна не зможе перейти на американський чи то європейський газ. Про це повідомив представник «Газпрому» Сергій Купріянов, передає «РБК»

«Подібні слова Києва – це політичний популізм. Для реалізації подібного плану немає ні експертних об’ємів, ні танкерного флоту, ні вільних вільних потужностей на верфях», – сказав пан Купріянов.
 
Кількома днями раніше Прем’єр Арсеній Яценюк обговорив з США можливість постачання газу. «Я звернувся до наших європейських партнерів і наших американських партнерам з декількома питаннями. Перший - щодо забезпечення реверсних поставок газу на територію України... Ми очікуємо рішення наших європейських партнерів, у тому числі і словацького оператора, який має всі необхідні технічні можливості для здійснення реверсних поставок. І сподіваюся, що оператор не буде звертати увагу на той тиск, який на нього чинять, щоб ці поставки не здійснилися», - заявив пан Яценюк.
 
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», Словаччина готова допомогти Україні і організувати реверсні поставки газу, однак не готова за це платити. У Братиславі пріоритетними вважають гарантовані і безпечні поставки.
 
Коментарі (0)