ГоловнаНовини ЖКГЕнергозбереженняВ Україні більше 6 тисяч будівель отримали енергосертифікати

В Україні більше 6 тисяч будівель отримали енергосертифікати

Сертифікат дає власникам та мешканцям будівлі інформацію про її стан та витрати енергії

 

Сертифікат дає власникам та мешканцям будівлі інформацію про її стан та витрати енергії. 

Сертифікація енергоефективності будівель в Україні поступово набирає обертів. У 2020 році енергоаудиторами видано 5 018 сертифікатів. Це майже у 4 рази більше, ніж у 2019 році (близько 1 300 сертифікатів). Про це повідомляє пресслужба Держенергоефективності. 

У Агентстві зазначили, що у січні-лютому 2019 р. цей напрям лише зароджувався та налічував тоді лише кілька виданих сертифікатів. На кінець 2020 року сертифіковано 6 379 будівель: 6022 – у базі сертифікатів на сайті Держенергоефективності на кінець листопада 2020 року; 357 – у Єдиній державній електронній системі у сфері будівництва з 1 по 31 грудня 2020 року. 

«Ми впроваджуємо європейську практику сертифікації, що дає власникам та мешканцям будівлі цінну інформацію про її стан та витрати енергії в ній, клас енергоефективності та чіткі рекомендації для його підвищення. 

Йдеться про те, як правильно термомодернізувати конкретну будівлю, щоб ефективно споживати енергоресурси, менше сплачувати за комунальні послуги та швидше повернути вкладені інвестиції», – прокоментував Костянтин Гура, т.в.о. Голови Держенергоефективності. 

Усі енергетичні сертифікати, що внесено до бази даних сертифікатів на сайті Держенергоефективності, пройшли первинну перевірку. Водночас Держенергоефективності продовжує проводити незалежний моніторинг сертифікатів. 

Станом на 31 грудня 2020 року проведено 164 моніторинги, з яких пройшли перевірку – 56; не пройшли перевірку – 108.

 

 
Коментарі (0)