ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГВ Україні абонплата за ЖКП може з’явитись вже до кінця року

В Україні абонплата за ЖКП може з’явитись вже до кінця року

Приблизно плюс 20 гривень до кожної платіжки. До кінця року в Україні хочуть впровадити абонплату за комунальні послуги

Приблизно плюс 20 гривень до кожної платіжки. До кінця року в Україні хочуть впровадити абонплату за комунальні послуги.

Вона, до речі, передбачена у прийнятому два роки тому законі про житлово-комунальні послуги» і мала б почати стягуватись до кінця 2020-го.

Утім, зважаючи на пандемію,вступ в силу даного законопроєкту відклали. Натомість народні обранці створили новий, котрий в раді зареєстрували наприкінці листопада.

Якщо його приймуть – абонплата таки буде і, причому, уже до нового року. До слова, у Хмельницькому, є будинки, котрі вже платять абонплату – це ОСББ, котрі раніше добровільно заключили відповідні угоди із надавачами комунальних послуг. Голова Хмельницької обласної асоціації голів правління ОСББ каже, з одного боку ця норма – це плюс для споживачів, а з іншого – додаткові витрати.

Нагадаємо, даний законопроєкт поки не розглядали – він лише зареєстрований, тож, говорити про те чи буде абонплата до кінця 2020-го поки зарано. А, от, чи готові хмельничани платити більше за комунальні послуги – ми запитали у них самих. Відверто, від почутого просто сльози навертаються на очі.

 
Коментарі (0)