ГоловнаНовини ЖКГБудівництвоВ Україні будують дедалі більше – Близнюк

В Україні будують дедалі більше – Близнюк

За перший квартал освоєно на 23% більше, ніж за аналогічний період минулого року. Було введено на 44,8% більше житла

Будівельна галузь поступово нарощує темпи та обсяги робіт. Цього вдалося досягнути завдяки заходам, спрямованим на дерегуляцію, розвиток нормативно-правової бази та технічного регулювання, вдосконалення планування територій, імпортозаміщення та енергоефективність.

Таку думку висловив Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Анатолій Близнюк під час брифінгу в Кабінеті міністрів 8 серпня, інформує прес-служба міністерства.

«На дерегуляцію, вдосконалення нормативно-правової бази та технічного регулювання, оновлення основних документів планування територій, а це основа інвестицій і будівництва, галузь вже відреагувала зростанням. Проте особливе значення має створення платоспроможного попиту на продукцію будівництва. Новий імпульс цього року отримали усі державні житлові програми, а соціальна ініціатива Президента щодо здешевлення іпотечних кредитів стала справді знаковою подією», – відзначив очільник Мінрегіону.

За його словами, капітальних інвестицій за перший квартал освоєно на 23% більше, ніж за аналогічний період минулого року. Було введено на 44,8% більше житла. Середня зарплата у будівництві в червні зросла на 12% порівняно із червнем минулого року. Збільшились обсяги виробництва будівельних матеріалів, а зростання імпорту, яке відбувалося за деякими матеріалами у першому півріччі 2011 року, вдалося подолати. Зростає експорт основних будівельних матеріалів та виробів. Понад 80% будматеріалів, які використовуються в у вітчизняному будівництві, виробляються в Україні.

 
Коментарі (0)